System ABS (Dodatkowy tuning pojazdu)
-
Możliwości zamontowania systemu ABS do pojazdu który wpływałoby znacznie na hamowanie.
Aktualnie pojazd przy większych prędkościach gdy zacznie się hamować wpada w dość duży poślizg, ten system zapewniłby ograniczenie stopnia poślizgu w znaczący sposób co przeniosłoby się znacznie na bezpieczeństwo na drogach.
-
Możliwości zamontowania systemu ABS do pojazdu który wpływałoby znacznie na hamowanie.
Aktualnie pojazd przy większych prędkościach gdy zacznie się hamować wpada w dość duży poślizg, ten system zapewniłby ograniczenie stopnia poślizgu w znaczący sposób co przeniosłoby się znacznie na bezpieczeństwo na drogach.
@Jeffen Myślę że to bardzo dobry pomysł. Jeśli mógłbym dodać coś od siebie to dobry pomysłem byłoby również dodanie do takiego zestawienia możliwości zamontowania tempomatu.
-
@Jeffen Myślę że to bardzo dobry pomysł. Jeśli mógłbym dodać coś od siebie to dobry pomysłem byłoby również dodanie do takiego zestawienia możliwości zamontowania tempomatu.
Duży plus na abs, tempomat tez fajna sprawa ale czy potrzebny?
-
Zamiast typowo tempomatu ja bym proponował coś takiego jak tutaj opisałem także zachęcam też do zapoznania się https://forum.pylife-rpg.pl/topic/2431/zmiana-systemu-działania-ogranicznika
-
Idąc za ciosem, dodatek taki mógłby umożliwiać ustawienie balansu hamulców i mocy hamowania. Sam ABS fakt, spowoduje, że auto nie będzie wpadać w poślizg, ale znacząco wydłuży drogę hamowania
-
W mojej opinii pomysł mega, lecz tempomat to przesada
-
Myślę, że rozwinięcie tuningu hamulców to dobra droga. Wstępnie więc propozycję akceptuję, jednak jej los zostanie jeszcze przedyskutowany za jakiś czas na głosowaniu wewnątrz administracji.
-
D Ditru zablokował ten temat dnia
-
D Ditru przeniósł ten temat z Propozycje dnia
-
Z uwagi na zmianę sposobu akceptowania propozycji, poprzez dodanie reguły:
11. Propozycje rozpatrywane są na spotkaniach wewnątrz administracji gdzie przeprowadzane jest głosowanie, którego celem jest wyłonienie najlepszych tematów. Warunkiem akceptacji propozycji, poza zgodnością z regulaminem, jest uzyskanie minimum 50% możliwych głosów na spotkaniu, na którym frekwencja wyniosła przynajmniej 50% całkowitej ilości członków administracji w dniu głosowania.
Propozycja zostaje cofnięta do głównego działu propozycje, a na dniach zostanie poddana głosowaniu wewnątrz administracji, w którym zdecyduje się o jej akceptacji.
-
D Ditru odblokował ten temat dnia
-
D Ditru przeniósł ten temat z Zaakceptowane dnia
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i uzyskała wymagane poparcia do pozostania w propozycjach zaakceptowanych. W głosowaniu udział wzięło 17 uprawnionych osób, a próg ustalono na 50%. Propozycja uzyskała poparcie 58% głosujących, tym samym pozostaje ona w propozycjach zaakceptowanych.
-
D Ditru zablokował ten temat dnia
-
D Ditru przeniósł ten temat z Propozycje dnia