System ABS (Dodatkowy tuning pojazdu)
-
Możliwości zamontowania systemu ABS do pojazdu który wpływałoby znacznie na hamowanie.
Aktualnie pojazd przy większych prędkościach gdy zacznie się hamować wpada w dość duży poślizg, ten system zapewniłby ograniczenie stopnia poślizgu w znaczący sposób co przeniosłoby się znacznie na bezpieczeństwo na drogach.
-
@Jeffen Myślę że to bardzo dobry pomysł. Jeśli mógłbym dodać coś od siebie to dobry pomysłem byłoby również dodanie do takiego zestawienia możliwości zamontowania tempomatu.
-
Duży plus na abs, tempomat tez fajna sprawa ale czy potrzebny?
-
Zamiast typowo tempomatu ja bym proponował coś takiego jak tutaj opisałem także zachęcam też do zapoznania się https://forum.pylife-rpg.pl/topic/2431/zmiana-systemu-działania-ogranicznika
-
Idąc za ciosem, dodatek taki mógłby umożliwiać ustawienie balansu hamulców i mocy hamowania. Sam ABS fakt, spowoduje, że auto nie będzie wpadać w poślizg, ale znacząco wydłuży drogę hamowania
-
W mojej opinii pomysł mega, lecz tempomat to przesada
-
Myślę, że rozwinięcie tuningu hamulców to dobra droga. Wstępnie więc propozycję akceptuję, jednak jej los zostanie jeszcze przedyskutowany za jakiś czas na głosowaniu wewnątrz administracji.
-
-
-
Z uwagi na zmianę sposobu akceptowania propozycji, poprzez dodanie reguły:
11. Propozycje rozpatrywane są na spotkaniach wewnątrz administracji gdzie przeprowadzane jest głosowanie, którego celem jest wyłonienie najlepszych tematów. Warunkiem akceptacji propozycji, poza zgodnością z regulaminem, jest uzyskanie minimum 50% możliwych głosów na spotkaniu, na którym frekwencja wyniosła przynajmniej 50% całkowitej ilości członków administracji w dniu głosowania.
Propozycja zostaje cofnięta do głównego działu propozycje, a na dniach zostanie poddana głosowaniu wewnątrz administracji, w którym zdecyduje się o jej akceptacji.
-
-
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i uzyskała wymagane poparcia do pozostania w propozycjach zaakceptowanych. W głosowaniu udział wzięło 17 uprawnionych osób, a próg ustalono na 50%. Propozycja uzyskała poparcie 58% głosujących, tym samym pozostaje ona w propozycjach zaakceptowanych.
-
-