Propozycja zmiany odległości między punktami na L2 (Opryskiwanie) na serwerze Pylife w celu poprawy wydajności i komfortu rozgrywki
-
Szanowni Państwo,
Chciałbym zgłosić propozycję dotyczącą zmiany odległości między punktami w pracy L2 na serwerze Pylife w celu poprawy wydajności i komfortu rozgrywki. Obecnie punkty respawują się na całej mapie, co może powodować znaczne odległości, nawet ponad 7 000 metrów, co może wpływać na wydajność graczy o słabszych komputerach oraz generować problemy z renderowaniem elementów takich jak drzewa, budynki czy anteny.
Moją propozycją jest ograniczenie maksymalnej odległości, na jaką punkty mogą się respawnować, do 2 000 metrów od gracza. Takie zmniejszenie zakresu odległości pozwoliłoby uniknąć tych problemów i potencjalnie poprawić wydajność moderatorów oraz graczy, co mogłoby przyczynić się do lepszej jakości rozgrywki na serwerze.
Dodatkowo, proponuję zwiększenie ilości punktów na mapie, aby uniknąć zatłoczenia, gdy kilka maszyn wykonuje oprysk w jednym miejscu. Większa liczba punktów może przyczynić się do lepszego rozproszenia graczy po mapie oraz zwiększyć atrakcyjność rozgrywki.
Wierzę, że zaproponowane zmiany mogą przynieść korzyści zarówno dla graczy, jak i dla administracji serwera Pylife. Zachęcam do dyskusji na ten temat w komentarzach, a także do wyrażania opinii poprzez polubienia lub dodawanie reakcji, aby Administracja mogła zobaczyć, że ten temat jest warty uwagi.
Dziękuję za uwagę i możliwość wyrażenia swojego zdania na temat potencjalnych zmian na serwerze Pylife.
-
@Sapo-cvt
Jak najbardziej na tak jeśli chodzi o zmniejszenie odległości z pkt. do pkt. oraz zwiększenia ich ilości jednakże musiałyby być jednocześnie znerfione delikatnie zarobki za każde kółko - przy 10e/kolko byłoby to zbyt op jak teraz jesteś w stanie wyciągnąć 3-5k/h.Mimo wszystko sam komfort pracy na l2 znacznie by wzrósł.
-
@Jeffen Coś za coś
-
jestem na mocne tak
-
-1
Argumentuję to moimi wrażeniami z latania na L2. Jest tak samo jak było, a nawet bym powiedział, że ciut lepiej niż na PYLife V1.
-
@Jeffen w jaki sposób 5k? nawet przy reconnectach na farmie nie ma szans tyle zarobić, gdzie na pylu v1 5k+ osiągało się za każdą godziną
-
Jestem na tak.
Na V1 było po 5e za kółko lecz punkty były praktycznie "obok" siebie i jeśli się nie mylę to ilość oprysku wolniej schodziła.
Za kółko co prawda było mniej ale bardziej komfortowo się latało -
Jestem na tak.
Na v1 punkty obok siebie zapewniały komfort i wydajność graczy ze słabszymi maszynami
-
@divadsn napisał w Aktualizacje:
Wprowadzono poprawki algorytmu przydzielającego punkty na pracach: L1, H1 oraz L2 ( Opryski lotnicze ). Autor poprawki: @divadsn
System od tej pory nie będzie już przydzielał punktów, które są bardzo daleko od garcza - będzie natomiast dobierał priorytetowo cele, które znajdują się niedaleko niego. -
-
-