wynagrodzenie za prace mechanika
-
Każdy wie jak teraz wygląda liczba graczy na serwerze, w godzinach szczytu jest to 150 osob co powoduje nie dużym ruchem u mechanika co wiąże się z tym, ze jest mało chętnych do pracy na nim co powoduje brak możliwości naprawy aut u graczy. Stąd mój pomysł aby dodać do urzędu odbiór pieniędzy na bycie na "duty" nie muszą to być stawki 4-5k na godzine bo nie o to w tym chodzi ale mogłoby być, ze poza zarobkiem jaki sobie doliczamy do naprawy byłaby stała pensja do odbioru w urzędzie od godziny pracy.
-
Chciałbym również dodać jaka jest mentalność graczy, stojąc na tune dziennie dostaje po 10 wiadomosci czy zrobie na 0, jak odpowiadam, ze nie to mówią ze moja strata " XD ". Także taka sprawa ze stałą pensją byłaby spoko opcją + wielkie ułatwienie dla graczy bo przeważnie zawsze będzie jakis mech online
-
@kawIor
Wynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę. Dla mnie propozycja trochę bez sensu.
Jeżeli chodzi o tune to można zrobić regulamin gdzie mechanik będzie miał obowiązek montażu raz demontażu za minimum 3%. Wiem,że wielu graczy liczy na 0 procent, więc wprowadzenie minimalnej procentowej doliczki jest lepsze niż wprowadzenie stałej stawki godzinowej na AFK -
Wynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę.
Myśle, że to nie jest problem. Od tego jest administracja, aby reagować na takie rzeczy.
pensja do odbioru w urzędzie od godziny pracy.
Ja bym to zrobił bardziej na zasadzie czegoś, jak wypłaty za premium. Nikt nie oczekuje, aby ktoś stał całą godzinę, ale powiedzmy 100€ co 15 minut ( 400€/h ), byłoby adekwatne w stosunku do wypłat gold/premium, a także należy do tego doliczyć zarobek z napraw.
Można też to połączyć z oddzielnym systemem antyAFK - np. raz na 5 minut musi być jakakolwiek aktywność na klawiaturze. Inaczej gracza nie wywala z serwera/duty, ale nie otrzymuje kasy.
obowiązek montażu raz demontażu za minimum 3%
Według mnie zbędne. To jaki % ustawi tuner jest jego decyzją, od której zależy to ile zarobi. Jeżeli ktoś daje na 0%, to świadomie decyduje się na pracę za darmo.
Podsumowując, osobiście popieram tę propozycje, ale ze stawką za godzinie maksymalnie nieco wyższą - a najlepiej równą - konta premium. Trzeba to zrobić w taki sposób, aby gracze nie czuli się zmuszani do pracy, ale także aby dostanie premii za X czas służby nie było zbyt proste do zebrania - tzn. aby dostawały to jedynie aktywne osoby.
-
@Ditru
Twoja propozycja i opis tego jest rozsądny -
@Ditru Jedyne co z tego wszystkiego bym zmienił to jakies ustalenie % doli dla mechanikow, bo o ile tunerzy maja ludzkie doliczki to na mechu czasem doliczka to kosmos pozatym nikt nie widzi ile faktycznie wynosi naprawa wiec proponowalbym cos na wzor tuna w zatwierdzenie naprawy gdzie widac za co sie placi
-
Propozycja przeszła pierwszy etap weryfikacji i zostaje uznana za zaakceptowaną. Nie oznacza to, że znajdzie się ona na serwerze, a to, że zostanie ona poddana weryfikacji przez administrację RCON.
Zamykam.
-
-
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i uzyskała wymagane poparcia do pozostania w propozycjach zaakceptowanych. W głosowaniu udział wzięło 14 uprawnionych osób, a próg ustalono na 50%. Propozycja uzyskała poparcie 85% głosujących, tym samym pozostaje ona w propozycjach zaakceptowanych.
-
Propozycja została zrealizowana, dziękujemy za jej napisanie
-