wynagrodzenie za prace mechanika
-
Każdy wie jak teraz wygląda liczba graczy na serwerze, w godzinach szczytu jest to 150 osob co powoduje nie dużym ruchem u mechanika co wiąże się z tym, ze jest mało chętnych do pracy na nim co powoduje brak możliwości naprawy aut u graczy. Stąd mój pomysł aby dodać do urzędu odbiór pieniędzy na bycie na "duty" nie muszą to być stawki 4-5k na godzine bo nie o to w tym chodzi ale mogłoby być, ze poza zarobkiem jaki sobie doliczamy do naprawy byłaby stała pensja do odbioru w urzędzie od godziny pracy.
-
Każdy wie jak teraz wygląda liczba graczy na serwerze, w godzinach szczytu jest to 150 osob co powoduje nie dużym ruchem u mechanika co wiąże się z tym, ze jest mało chętnych do pracy na nim co powoduje brak możliwości naprawy aut u graczy. Stąd mój pomysł aby dodać do urzędu odbiór pieniędzy na bycie na "duty" nie muszą to być stawki 4-5k na godzine bo nie o to w tym chodzi ale mogłoby być, ze poza zarobkiem jaki sobie doliczamy do naprawy byłaby stała pensja do odbioru w urzędzie od godziny pracy.
Chciałbym również dodać jaka jest mentalność graczy, stojąc na tune dziennie dostaje po 10 wiadomosci czy zrobie na 0, jak odpowiadam, ze nie to mówią ze moja strata " XD ". Także taka sprawa ze stałą pensją byłaby spoko opcją + wielkie ułatwienie dla graczy bo przeważnie zawsze będzie jakis mech online
-
@kawIor
Wynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę. Dla mnie propozycja trochę bez sensu.
Jeżeli chodzi o tune to można zrobić regulamin gdzie mechanik będzie miał obowiązek montażu raz demontażu za minimum 3%. Wiem,że wielu graczy liczy na 0 procent, więc wprowadzenie minimalnej procentowej doliczki jest lepsze niż wprowadzenie stałej stawki godzinowej na AFK -
@kawIor
Wynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę. Dla mnie propozycja trochę bez sensu.
Jeżeli chodzi o tune to można zrobić regulamin gdzie mechanik będzie miał obowiązek montażu raz demontażu za minimum 3%. Wiem,że wielu graczy liczy na 0 procent, więc wprowadzenie minimalnej procentowej doliczki jest lepsze niż wprowadzenie stałej stawki godzinowej na AFKWynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę.
Myśle, że to nie jest problem. Od tego jest administracja, aby reagować na takie rzeczy.
pensja do odbioru w urzędzie od godziny pracy.
Ja bym to zrobił bardziej na zasadzie czegoś, jak wypłaty za premium. Nikt nie oczekuje, aby ktoś stał całą godzinę, ale powiedzmy 100€ co 15 minut ( 400€/h ), byłoby adekwatne w stosunku do wypłat gold/premium, a także należy do tego doliczyć zarobek z napraw.
Można też to połączyć z oddzielnym systemem antyAFK - np. raz na 5 minut musi być jakakolwiek aktywność na klawiaturze. Inaczej gracza nie wywala z serwera/duty, ale nie otrzymuje kasy.
obowiązek montażu raz demontażu za minimum 3%
Według mnie zbędne. To jaki % ustawi tuner jest jego decyzją, od której zależy to ile zarobi. Jeżeli ktoś daje na 0%, to świadomie decyduje się na pracę za darmo.
Podsumowując, osobiście popieram tę propozycje, ale ze stawką za godzinie maksymalnie nieco wyższą - a najlepiej równą - konta premium. Trzeba to zrobić w taki sposób, aby gracze nie czuli się zmuszani do pracy, ale także aby dostanie premii za X czas służby nie było zbyt proste do zebrania - tzn. aby dostawały to jedynie aktywne osoby.
-
Wynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę.
Myśle, że to nie jest problem. Od tego jest administracja, aby reagować na takie rzeczy.
Ja bym to zrobił bardziej na zasadzie czegoś, jak wypłaty za premium. Nikt nie oczekuje, aby ktoś stał całą godzinę, ale powiedzmy 100€ co 15 minut ( 400€/h ), byłoby adekwatne w stosunku do wypłat gold/premium, a także należy do tego doliczyć zarobek z napraw.
Można też to połączyć z oddzielnym systemem antyAFK - np. raz na 5 minut musi być jakakolwiek aktywność na klawiaturze. Inaczej gracza nie wywala z serwera/duty, ale nie otrzymuje kasy.
Według mnie zbędne. To jaki % ustawi tuner jest jego decyzją, od której zależy to ile zarobi. Jeżeli ktoś daje na 0%, to świadomie decyduje się na pracę za darmo.
Podsumowując, osobiście popieram tę propozycje, ale ze stawką za godzinie maksymalnie nieco wyższą - a najlepiej równą - konta premium. Trzeba to zrobić w taki sposób, aby gracze nie czuli się zmuszani do pracy, ale także aby dostanie premii za X czas służby nie było zbyt proste do zebrania - tzn. aby dostawały to jedynie aktywne osoby.
@Ditru
Twoja propozycja i opis tego jest rozsądny -
Wynagrodzenie za pracę mechanika za godzinę będzie się równać z tym,że większość mających jakiego kolwiek mecha będzie stała tam na AFK, żeby zarobić chociażby 1/2k na godzinę.
@Ditru Jedyne co z tego wszystkiego bym zmienił to jakies ustalenie % doli dla mechanikow, bo o ile tunerzy maja ludzkie doliczki to na mechu czasem doliczka to kosmos pozatym nikt nie widzi ile faktycznie wynosi naprawa wiec proponowalbym cos na wzor tuna w zatwierdzenie naprawy gdzie widac za co sie placi
-
Propozycja przeszła pierwszy etap weryfikacji i zostaje uznana za zaakceptowaną. Nie oznacza to, że znajdzie się ona na serwerze, a to, że zostanie ona poddana weryfikacji przez administrację RCON.
Zamykam.
-
D Ditru zablokował ten temat dnia
-
D Ditru przeniósł ten temat z Propozycje dnia
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i uzyskała wymagane poparcia do pozostania w propozycjach zaakceptowanych. W głosowaniu udział wzięło 14 uprawnionych osób, a próg ustalono na 50%. Propozycja uzyskała poparcie 85% głosujących, tym samym pozostaje ona w propozycjach zaakceptowanych.
-
Propozycja została zrealizowana, dziękujemy za jej napisanie
-
D Ditru przeniósł ten temat z Zaakceptowane dnia