Premie dla najaktywniejszych osób na pracach.
-
Siemka, mam w miarę fajny pomysł który moim zdaniem przypasował by się do klimatu serwera a zarazem dał jakąś nutkę konkurencji i motywacji dla pracujących graczy na różnego rodzaju pracach dorywczych dostępnych na serwerze. Jak dobrze wiemy najlepszymi z prac pod względem zarobku na godzinę są L2, H2 oraz Taxo. Niektórzy "wymaxując" sobie te pracę, mogą stracić motywację do dalszego zarabiania na nich z powodu takiego iż pracując na takiej pracy jedyną korzyścią jest pieniądz, dla przykładu pracując na L1, nie dość że mamy wynagrodzenie to jeszcze wbijamy sobie godzinki na następny "etap" pracy którym jest L2. Moim pomysłem jest dodanie rankingu do każdej z prac i przykładowo osoba która najwięcej przepracuje w danym miesiącu na danej pracy, na następny miesiąc będzie mieć premie np. w postaci 15% więcej zarobków na następny miesiąc. Druga oraz trzecia osoba mogła by mieć np. po 10% oraz 5% zwiększonych zarobków. Była by to fajna alternatywa dla graczy jako dodatkowa motywacja oraz możliwość jeszcze większego zarobku z jakiejś ulubionej pracki. Pozdrawiam
-
Na nie, to jest tylko popieranie nolifów, a myślę, że wszyscy byśmy chcieli uniknąć takiego tryhardu i ludzi, którzy siedzą cały czas przed komputerem i grają w gre.
-
^ sadze to samo co kolega wyzej
-
@Soltys
@ccjq
a co by wam to przeszkadzało, że ktoś inny by sobie nolifował?. Przecież w tej pracy nie ma ograniczonych miejsc jak w przypadku mecha albo sm, więc to że ktoś by sobie nolifował to przecież by się nie odbiło na nas. Ja mam takie podejście, że jak ktoś coś robi i swoim działaniem nie robi mi ani innym ludziom krzywdy to niech sobie robi. W razie gdyby powstał jakiś problem z powodu wprowadzenia tego dodatku to zawsze można to usunąć i problem też by zniknął. -
@ryba2301
Ja po prostu uważam, że nie powinno się jeszcze dokładać udogodnień, dla osób, które są uzależnione, lub po prostu nic nie robią poza graniem, co nie jest dobrym trybem życia. -
Ranking graczy sam w sobie byłby całkiem spoko, ale premie dla najaktywniejszych graczy w danej pracy jak dla mnie na nie.
-
Brak poparcia, zamykam.
-
-