Poprawa GOLD / systemu antyafk
-
Jak wiemy goldzika kupimy za okolo 33k gotówki serwerowej i wszystko fajnie mamy go 10dni ALE..
Zeby wyjsc na zero musimy przegrać 67.5h do daje nam 2.8dnia czyli w sumie jakby nie patrzeć to 3 dni nieprzerwanej gry zeby gold tylko się zwrocil.A gdzie benefity z jego posiadania?
- Jeden powie ze przeciez mamy podniesiony limit na kasynie lecz pomimo statusu gold mozemy na nim wyciagnac tez 2.000.. czyli tutaj w sumie nic z tego nie mamy.
- Tansze paliwo niby spoko ale ile tej kasy zaoszczedzimy na tym paliwie..
- Zmienia kolor nicku
Prawda jest taka ze gold niewiele nam daje na tym serwerze a przeciez to jest status GOLD czyli ponad premką tylko ze premka 45d bardziej się opłaca w moim odczuciu. Przewaznie z golda wychodzimy na 0 lub nawet minus (w przypadku osoby pracującej np. 8-16) mnie to nie tyczy aktualnie lecz kazdy na to narzeka.
Rozwiazanie problemu:
- Dłuzszy okres trwania golda
- Podniesienie stawki za przegrany czas
- Obnizenie jego ceny
- Usunięcie systemu antyafk (plusem bedzie na pewno wieksza liczba aktywnych osób na serwerze, czyli jednocześnie poprawi pozycję serwera w rankingu polskich RPG mta).
-
Według mnie konto GOLD powinno być rzeczywiście lekko podkręcone jeżeli chodzi o benefity, lekki boost w otrzymywanej gotówce lub jakieś specjalne eventy dla goldów to spoko pomysł. Na pewno zachęci to niektóre osoby do zakupu GOLDa, a przy okazji pomoże w utrzymaniu serwera.
Co do usunięcia antyafka to nwm jak mam się na to zapatrywać. Z jednej strony może i zwiększy to liczbę graczy na serwerze, ale z drugiej zwiększy się liczba osób afczących na mechu/służbach.
-
Lepiej chyba jak będzie większy obrót gotówki, szybciej auto sprzedasz, prace na afku moga miec zmniejszone zarobki zawsze typu mechanik 1h afczenia 2.5-3k, wtedy za 10h afka masz tylko 25k, co mozesz zarobic na innych w 3-4, a i tak o 5 rano cie wywala z serwera, wiec niedaloby sie afczyc w nieskonczonosc co za tym idzie git pomysl.
gold powinien byc na 30 dni zamiast 10 w tej cenie, co jak co -
Ja uważam, że nie należy za bardzo podnosić otrzymywanej kaski, co dodać jakieś aktywności a przede wszystkim obniżyć ceny.
-
Anty afk jest git niech zostanie co wam to da że z 12 graczy pojawi nagle 35 skoro i tak tylko odpalicie serwer by sobie Afczyc to lepiej wgl nie wchodzić niż siedzieć Afczyc
-
Z wydłuzeniem spoko ale antyafk jak wyżej było by wiecej graczy afczących i zarabiających z premii gold jak jeszcze byłoby większa stawka premii.
-
Ten post został usunięty!