Resetowanie przebiegu, a w zasadzie jego usprawnienie.
-
W tej oto propozycji chodzi mi o fakt, iż możemy zerować serwerowe auta, ale nie możemy zrobić tego o określony przebieg co teoretycznie rzecz biorąc jest uciążliwe gdy np mamy manane czy peraniala te 90-100k przebiegu, i chcielibyśmy sobie wyzerować taki przebieg, to wydajemy te 60k,
Według mnie powinień być wybór o ile przebiegu zerujemy dane auto,
Oczywiście nie co do jednego kilometra bo to nie miałoby sensu,
Ale bardziej chodzi mi o wartości 25k przebiegu, 50k przebiegu, no i zostawić ten "FULL" reset przebiegu.
Ceny tychże zerowań wynosiły by 25% ceny pełnego zerowania, i 50% ceny pełnego zerowania,Zmiana ta z jednego punktu widzenia nie jest potrzebna, (można nieraz wyhaczyć na bocznicy niższe przebiegi w miare tanio)
Ale patrzac gdy mamy np 10-20 aut, ktore maja wieksze przebiegi i np dobijemy w nich te 110kp, to pozniej jak przyjdzie wyzerowac taka ilosc aut, to czlowiek musi wydac ponad 1kk przy 20 autach, a nie kazdym bedzie jezdzil caly czas, co za tym idzie nie jest mu potrzebny full reset). -
@merat
Raczej na -
Oczywiście serwer to RPG a nie RP, ale w prawdziwym życiu nie robi się remontu połowy silnika. -
@Remonafidex
Bo w prawdziwym zyciu, mozesz wymienic czesci, i silnik dalej jezdzi, a tu jest przekladka co z jednej strony tez nie jest jak w irl,
Jest to dobry zabieg, ze wzgledu ze w irl tez mozesz wstawic silnik uzywany, czyli miec inny przebieg. Wiec ma to jak najbardziej sens. -
@merat
Podejrzewam, że mało graczy by z tego korzystało.
Ale po to są propozycje. Jeśli się mylę ukarajcie mnie minusami -
@Remonafidex Ilość graczy z tego korzystająca nie jest ważna, ważnym jest, aby było coś takiego, bo dałoby to właśnie możliwość resetowania auta w ratach, co za tym idzie zapaleni taksówkarze bez kasy na reset auta mogą to robić stopniowo, co za tym idzie byłoby to na pewno używane, może nie przez większość, ale przez pewną cześć osób na pewno.
-
To akurat nie jest głupia propozycja, wychodząca poza wyznaczony wiele lat temu schemat. Naprawdę merat jesteś koks
-
@OjczeWasz też jestem tego samego zdania. Perki manana klocki itp auta z najniższej półki by na tym zyskały i nie były by tylko donicami co ledwo odpalają i zostawiają plamy.
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i uzyskała wymagane poparcie od członków administracji do jej zaakceptowania. W głosowaniu udział wzięło 19 uprawnionych osób, a próg ustalono na 50%. Propozycja uzyskała poparcie 63,2% głosujących.
-
-