Brak podatków przy wystawianiu aut dla komisów przy "Kup Teraz"
-
Witam, wychodze z propozycja aby gracze posiadajacy komis mieli uprzywilejowanie w tym temacie w sprawie podatkow za wystawienie auta.
Jakby gracz placi za utrzymanie komisu i jak wiemy w zyciu rzeczywistym posiadajcy komisy posiadaja dzialanosc w ktore wrzucaja auta itp itd.
Uwazam ze fajnie by bylo uprzywilejować graczy posiadajacych komis aby na swoim "terytorium" nie musieli ponosić podatku od wystawionego auta w komisie na cenie KT(KUPNO OFFLINE), sprawiloby to ze wiecej komisow posiadalo by tak zwane "perełki" na sprzedaż w komisach niż na giełdzie. - Mamy XXIw ludzie w rzeczywistych czasach odchodza od gield, kupuja auta przez rozne strony - zwiekszylo by to tez aktywnosc na forum czy chociazby w radiach k69.
Urozmaiciło by to komisy z tego względu, że posiadacz komisu oprócz aut nowych sprzedawałby auta używane. - co też dałoby niższą cenę za auta dla gracza kupującego. -
@Patryczeq jestem za tym !!!
-
Propozycja mi się podoba, na pewno zachęciłaby ona graczy do "szperania" po komisach. Nie jestem jedynie przekonany czy całkowite zniesienie podatku to dobry pomysł - wiele aut posiada stosunkowo wysoki podatek i całkowite zniesienie go mogłoby mieć skutek odwrotny od zamierzonego i nie pozwoliłoby graczom na konkurowanie z cenami komisowymi. Osobiście uważam, że dużo bardziej by się tutaj sprawdziła procentowa zniżka podatku dla komisów, bo też nie oszukujmy się - to, że po odjęciu podatku auto będzie tańsze o np. 2k, to nie znaczy, że komis obniży cenę o 2k. Niemniej jednak wizja jest warta uwagi, dlatego propozycję akceptuję.
Propozycja przeszła pierwszy etap weryfikacji i zostaje uznana za zaakceptowaną. Nie oznacza to, że znajdzie się ona na serwerze, a to, że zostanie ona poddana weryfikacji przez administrację RCON.
-
-
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i nie uzyskała wymaganego poparcia do pozostania w propozycjach zaakceptowanych. W głosowaniu udział wzięło 17 uprawnionych osób, a próg ustalono na 47%. Propozycja uzyskała poparcie 35% głosujących, tym samym zostaje odrzucona.
-