Co powinno być na servie wprowadzone.
-
Witam otóż, że przegrałem na tym serwie całkiem sporo czasu pod pewnym nickiem to uważam, że głównym i najważniejszym tematem jest zajęcie się gospodarką i jej odpowiednim prowadzeniem. Głównymi czynnikami, które je powodowały to:
-auta na id (tu pewnie najbardziej zaboli kolekcjonerów, ale w momencie wejścia id 150k spowodowało, że cena auta co miały id np 30/40k były sztucznie windowane na giełdzie i jakby nie patrzeć jest to tylko cyfra, która prócz tego, że ładnie wygląda nic nie wnosi. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie wprowadzenie mało dostępnego tune lub pojazdu takiego jak:
-stereo dzięki, któremu z auta dało by się puścić muzykę (oczywiście z brakiem możliwości puszczania muzyki np na giełdzie czy innym podobny tego miejscu)
-neony
-nieskończone lampy lub regeneracyjne
-unikatowe pojazdy (np jakaś podmianka)
-unikatowe felgi np dolary
-unikatowy kolor lamp, który wybrał by se sam gracz
-unikatowa rzecz do domku np możliwość zmiany opon na podjeździe czy garażu.-prace (Duża cześć prac była po prostu nie opłacalna i zapomniana i mało kto tam pracował. Dlatego moim zdaniem dobrym pomysłem by było wprowadzić system reputacji. System ten jest najbardziej sprawiedliwy i słuszny bo wymaga, żeby gracz jednak od razu nie dostał wszystkiego na tacy i łatwo się dorobił wszystkiego)
-takso (Na moje praca ta powinna być frakcją ewentualnie odpowiednio zbalansowana jak chodzi o zarobki. Dlaczego tak uważam? Praca ta wniosła chyba największy problem i najwięcej popsuła.
Raz, że była za łatwa do zdobycia to zarobki na niej były za wysokie.)-salony samochodowe (Uważam, że auta w salonie powinny być albo cały czas albo po prostu kilka razy w miesiącu. Niestety poprzednim razem było to bardzo rzadkie i niestety ciężko było kupić swój wymarzony pojazd.
Tune: Uważam, że mk1 mk2 mk3 rh1 powinno zostać tak jak było. Był to chyba najlepszy i najlepiej działający system tuningu.
Spodziewam się hejtu lub innego podobnego jednak zapraszam do dyskusji i wypowiedzenia się co o tym sądzicie.
-
Jak chodzi o te rzeczy z tune które wymieniłeś, to na starym serwerze praktycznie wszystko to było, dało się to zdobyć w różnego rodzaju eventach za 1/2/3 miejsce.. Co do samej pracy taxo - nie była jakoś szczególnie łatwa, chyba, że miałeś sultana z FMK na offroadach, ale to i tak zajmowało graczom sporo czasu by dobić 3/4 lvl (na tym poziomie już zarobki były całkiem fajne). Natomiast jak chodzi o salon, to jedynie na co się czekało, to na zmianę pojazdów, nigdy raczej nie było problemu z kupnem, bo i tak większość brało się od graczy na giełdach. A co do tuningu mechanicznego (Mk1, Mk2, Mk3) to tutaj z tego co wiem, nic się nie zmieniło, działa tak samo, jedynie z czym mają aktualnie problem, to kwestia ustawienia, by działało jak należy.
@Krisu303 napisał w Co powinno być na servie wprowadzone.:
-unikatowa rzecz do domku np możliwość zmiany opon na podjeździe czy garażu.
Moim skromnym zdaniem, trochę przypomina "pseudo" serwer. Nigdy jakoś nie było z tym problemu, osoby które chciały, kupowały i stawiały na swojej posesji mobilnego mechanika, a dodanie takich rzeczy jak możliwość naprawiania pojazdu we własnym garażu mogłoby to trochę popsuć. Chyba, że w przyszłości padnie jakiś pomysł na dodanie czegoś takiego do "bogatszych" domków, to całkiem spoko opcja.
-
@Vertan Praca takso była mega łatwa wystarczyło tak naprawdę zrobić prawko i dołączyć do gangu gdzie była jakaś fura na takso dodana. A co do tematu z blipem do opon racja zapomniałem o mobilnym mechaniku.
A co do unikatowego tune możliwość jego zdobycia była by przez licytacje. Po prostu żeby je zdobyć trzeba mieć dużo kasy i tyle. I jest to najlepsze rozwiązanie i najbardziej sprawiedliwe.
-
stereo- pseudol
neony- maja byc, na pierwszym pylku tez byly na poczatku
reszta rzeczy była do wygrania na eventach, imo powinno tak zostać
mozliwosc zmiany opon na podjezdzie- pseudol
system reputacji moim zdaniem lipa, bo na poczatku nie ma z czego wybierac tylko jest zawsze najmniej zachecajaca praca do grania na poczatku
taxo powinno zostać takie jakie jest bo itak duzo trzeba bylo sie najezdzic zeby miec spore zarobki, a itak tak jak wskazales ze wystarczylo ze nowy gracz zrobil sobie prawo jazdy i mogl odrazu tam pracowac, to zadnemu nowemu graczowi raczej sie nie chcialo tego wbijac
co do salonów to nie mam zdania -
Prace, czyli takie Jak L2 H2 nie były łatwe do zdobycia to trzeba było czasu, żeby to zdobyć lub N2 albo jak to tam było, też było nie łatwo według mnie te prace, które zostaną dodane od Założycieli Serwera są git i zostawić jak jest.
-
-unikatowe pojazdy (np jakaś podmianka)
Podmianki? nie no nie robmy pseudola
-takso (Na moje praca ta powinna być frakcją ewentualnie odpowiednio zbalansowana jak chodzi o zarobki. Dlaczego tak uważam? Praca ta wniosła chyba największy problem i najwięcej popsuła.
Raz, że była za łatwa do zdobycia to zarobki na niej były za wysokie.)chyba ktoś tu nie wbijał 4lvl..
-stereo dzięki, któremu z auta dało by się puścić muzykę (oczywiście z brakiem możliwości puszczania muzyki np na giełdzie czy innym podobny tego miejscu)
pony <---
-
-
Brak poparcia, a część z rzeczy została już wprowadzona. Zamykam
-
-