Przebudowa pracy taxo
-
Ogólnie to na pomysł wpadłem przed chwilą i odrazu wyjaśniam o co chodzi
Ogólnie zmienic nadawanie kursów nie po stronie serwera a po stronie klienta zeby kazdy mial swoje indywidualne kursy ponieważ dziś przez 3h gry nie udało mi się zrobić żadnego kursu większego niż 98euro (100 coś z
napiwkiem) i na dobrą sprawę wtedy każdy miałby tą samą szansę na kurs 300+ myślę że przy włożeniu trochę pracy w usprawnienie taksometru (balans) nie za op nie za słaby. -
O 5:00 Wleciał update do taxo, praca została zbalansowana więc kolejne zmiany nie są potrzebne.
-
@LouisRossi napisał w Przebudowa pracy taxo:
O 5:00 Wleciał update do taxo, praca została zbalansowana więc kolejne zmiany nie są potrzebne.
Ja uważam że jest potrzebna ze względu na to że gracze siedzący na taxo 9h byli w stanie zrobić 1 lub 2 dobre kursy w takim czasie i odbiega to mocno od oryginalnego pyla gdzie taki kurs był raz na godzinę
-
Na pierwszym poziomie taksówki, głównym celem jest zwiększenie ilości przejechanych kilometrów, aby zdobyć kolejne poziomy. Na tym poziomie nie ma możliwości zarabiania dużych sum pieniędzy.
Dopiero na trzecim poziomie zauważysz znaczną zmianę w zarobkach, ponieważ wraz z postępem gry, ceny za przejazdy będą rosły, a klienci będą bardziej hojni w dawaniu napiwków.
Dlatego ważne jest, aby na początku skupić się na zwiększeniu swojego poziomu, aby móc zacząć zarabiać więcej w dalszej części gry.
Warto pamiętać, że skupianie się wyłącznie na zdobywaniu większej ilości pieniędzy na pierwszym poziomie taksówki może wpłynąć negatywnie na ekonomię serwera. Prowadzenie takiej strategii może prowadzić do niezdrowej inflacji pieniądza w grze, co w konsekwencji może zniechęcać graczy do dalszego uczestnictwa.
Dlatego też, istotne jest aby zachęcać graczy do podjęcia innych prac i wykorzystywania różnych funkcji gry, aby uniknąć zbytniego skupienia się na jednym elemencie gry. To z kolei może pomóc w zachowaniu stabilnej ekonomii gry oraz zapewnić różnorodność i interesujący gameplay.
-
SzamaN dobrze wyjaśnił w jaki sposób ma to działać.
Zamykam i przenoszę do archiwum
-
-
-