Propozycja dodania funkcjonalności do organizacji - kontrolowanie dostępu do pojazdów przez rangi
-
Hej wszystkim!
Mam pomysł na dodanie nowej funkcjonalności do organizacji na serwerze Pylife v2, która pozwoliłaby na kontrolowanie dostępu do pojazdów przez konkretne rangi. Obecnie, w organizacji każdy członek ma dostęp do wszystkich pojazdów, co w niektórych przypadkach może być niekorzystne.
Moja propozycja polegałaby na wprowadzeniu możliwości ustalenia, które rangi w organizacji mają dostęp do konkretnych pojazdów. Na przykład, liderzy organizacji mieliby dostęp do wszystkich pojazdów, podczas gdy niższe rangi mogłyby mieć dostęp tylko do niektórych.
Taka funkcjonalność mogłaby być realizowana poprzez dodanie nowych poleceń w panelu organizacji, które pozwoliłyby na ustalenie, które rangi mają dostęp do jakich pojazdów. W ten sposób organizacja mogłaby dostosować swoją hierarchię i zapewnić bardziej zróżnicowany dostęp do pojazdów.
Uważam, że wprowadzenie takiej funkcjonalności byłoby korzystne dla organizacji i ulepszyłoby rozgrywkę na serwerze. Co o tym myślicie? Chętnie poznam Wasze opinie i sugestie dotyczące tego pomysłu.
Pozdrawiam!
-
@SzamaN Dobry pomysł, warto też stworzyć jakiś regulamin organizacji, bo aktualnie nigdzie nie jest napisane np. że nie można kogoś wyrzucić bez powodu z organizacji zaraz po tym jak da wpisowe, albo pobierać je w wysokości np. 10k
-
Osobiście jestem na nie, tworząc organizację tworzysz także regulamin panujący w organizacji, jeżeli ktoś się do niego nie stosuję to zostaje w jakiś sposób ukarany.
Kierowców da się sprawdzić u administracji, wystarczy napisać rapsa, ew. poczekać na frakcje.
Za dużo główkowania a przez tyle lat pyla nikt nie miał z tym problemu.
-
@LouisRossi Co jeżeli masz 50 aut w organizacji, a gracz o 3 w nocy rozbije je wszystkie i urwie tylne koła po czym porzuci na mc? Mimo to że go usunę to potem Ja muszę te auta zwozić i naprawiać xd
-
@Hamol Nie musisz zwozić bo zrobi to holownik, ew. dajesz raporta z prosba o zlokalizowanie auta, odznaczenie do holowania, tepniecie dp.
Nie mówię, że gracza masz wyrzucać tylko ustalić jakąś kare.
-
@LouisRossi Co mi po tym że zwiezie mi to holownik skoro muszę każde wziąć z przecho i naprawiać. Co jeżeli wyznaczę karę a gracz nic sobie z tego nie zrobi?
-
Witam, osobiście uważam że jest to super propozycja, grałem kiedyś na serwerze który właśnie miał tak rozbudowane organizacje, że im wyższa ranga tym lepszymi pojazdami mogłeś się poruszać, oczywiście liderka organizacji miała wgląd do tego kto dany pojazd ostatni użytkował, gdy osoba niebędąca właścicielem porzuciła auto/zostawiła rozbite/niezatankowane mogła otrzymać przysłowiowego minusa, tudzież lotę z organizacji.
-
Propozycja przeszła pierwszy etap weryfikacji i zostaje uznana za zaakceptowaną. Nie oznacza to, że znajdzie się ona na serwerze, a to, że zostanie ona poddana weryfikacji przez administrację RCON.
Zamykam.
-
-
-
Propozycja została przedyskutowana w szeregach administracji i uzyskała wymagane poparcia do pozostania w propozycjach zaakceptowanych. W głosowaniu udział wzięło 14 uprawnionych osób, a próg ustalono na 50%. Propozycja uzyskała poparcie 64% głosujących, tym samym pozostaje ona w propozycjach zaakceptowanych.