Próba ożywienia serwera! Bardzo ważne proszę o opinie i komentarze! Niech to trafi do największej ilości osób
-
@Patryczeq
Jak najbardziej na +
Sam staram się w wolnych chwilach grać jak najwięcej z nadzieją powrotu większej ilości graczy.
Potencjał jest ogromny, wystarczy wszystko dobrze rozegrać -
Również popieram szkoda aby serwer upadł mam nadzieje że serwer wstanie sam gram na serwie aby pokazać swoja obecność
-
Siemanko. Ja gram jakoś od trzech tygodni mniej więcej. Kiedyś grałem ale na v1. Z uwagi na wolny czas wróciłem i ostatnio bywam dosyć często. Zgodzę się z tym że należy coś zrobić aby wrócili gracze. Serwer ciągle stoi pusty, przez co nie ma motywacji do grania. Tracą na tym obie strony. Na v2 jestem za mało żeby wiedzieć czemu serwer jest taki opustoszały. Lecz mimo wszystko zgodzę się z tym że należałoby w takim wypadku odbanować wszystkich. Z pewnością mógłby być przez to jakiś chaos na serwerze. Lecz większa ilość graczy przyciągnie kolejnych graczy i serwer znów zacznie żyć.
Jak już pisałem nie wiem czemu serwer upadł. Przez to chciałbym podzielić się własną opinią.
Grając bardzo dużo czasu na v1, tym co mnie bardzo odrzuciło to stacje benzynowe.
Ja osobiście „wracając” na serwer który przejął nazwę oraz wszystko co się wiązało z serwerem liczyłem że będzie po staremu. Nie widzę potrzeby ulepszania czegoś co działało bardzo dobrze.
(Na v2 jestem od niedawna więc może stacje są takie od samego początku, nie wiem).
Poza tym serwer jest super.
Warto walczyć o to co dobre. Myślę że założyciele też powinni troszkę pokazać że walczą o nas (graczy). Pokażcie że chcecie abyśmy grali u was na serwerze. Zróbcie coś żeby każdy chciał grać właśnie tu. Zaangażujcie się jakoś! Pozdrowionka. -
@Patryczeq
Większość propozycji na +, jednak dorzucę coś od siebie :- pracowity weekend - premie są ogólnie zbyt wysokie i nie powinny być na wszystkich pracach
- praca tirów - ogólnie dodanie tirów zdecydowanie fajna rzecz, jednak proponowałbym zmianę odnośnie prawa jazdy, żeby zrobić kategorie C+E płatną tak jak np. L1, L2, itp., zarobki są wysokie a nowi gracze mogą praktycznie odrazu na tirach pracować
- praca taxi - ogólnie mówiąc : zbilansować zarobki, urozmaicić trasy, nowe punkty, ograniczenia co do przebiegu auta (tak jak było na V1), zrobić trasy adekwatne do poszczególnych poziomów, premie taxo uzależnić od stanu auta a nie tylko od silnika
Z drobniejszych rzeczy to :
- handlingi - porządnie je zrobić
- tankowanie - różne ceny na stacjach to akurat fajne, jednak samo tankowanie słabe (tak jak @cisza0003 wspomniał)
- ceny aut/tune - ceny dopasować do zarobków
- podmianki aut - tego Golfa i motorynkę mogliście sobie darować
Jeszcze dużo rzeczy się znajdzie, co wymagają mniejszych/większych poprawek.
Pozdrowienia dla wszystkich
-
@cisza0003
To akurat prawda, serwer całe życie z tego słynął ze nie był w żaden sposób „pseudolem”, podmianki czy inne rzeczy niestety słabo się przyjmują ze względu na to ze jest to niepotrzebne i ludzie nie są zwyczajni. -
@MemeMasterX
Słuszna uwaga, wystarczy spojrzeć że na v1 mając 300h miało się może jakiś ciekawy samochód z lampami felga małym vizu i jakimś domkiem, tu mając 200h gracze maja infki turki i inne majątki niestety zarobki 50% większe a ceny te same to niestety tez swoje robi takie są realia.
Albo obniżenie zarobków albo podwyżka wszystkiego adekwatna do zarobków. Oczywiście pomijając koszty wynajmow domków no bo to jednak powinno zostać jak jest żeby nie wymuszać w graczach zakupow kodów do zwykłego domku. -
Mnie to się bardzo podoba i jestem za. Od siebie chcę dodać, że oprócz przywrócenia normalnego tankowania (obecne uniemożliwia tankowanie taxi podczas kursu o ile się nie mylę) to NAJWAŻNIEJSZE jest to, żeby bilans zarobków został zrobiony PRZED unbannem wszystkich, gdyż jeżeli zostałby zrobiony później to gracze mogą się zniechęcić do dalszego grania jeżeli zarobki by spadły.
Ktoś już wyżej pisał o zarobkach na tirach i L2, moim zdaniem na tirach należy troszkę obniżyć a na L2 znacznie zwiększyć, bo to dużo bardziej wymagająca praca i samo zdobycie L2 zajmuję dużo czasu. @gtkvba kiedyś mi pisał, że ma to na swojej liście rzeczy do zrobienia, mam nadzieję, że ten punkt doczeka się realizacji w najbliższym czasie.
Oby to wszystko w końcu odżyło -
Popieram pomysł, czasami jeszcze sentymentalnie wbijam na serwer ale bez graczy nie ma sensu grać. To tak jakby sobie zagrał w podstawkę GTA SA na modach, na serwerze nic się nie dzieje.
-
Patrząc na zainteresowanie tematem graczy (wyświetlenia tego tematu) widać ze duża cześć graczy wciąż tu zagląda.
Minęło pół roku serwera rozreklamować i będzie hulać. -
Kolejna moja propoyzcja jest np korzystanie ze strzelnicy ktora zostala stworzona. Zrobić strefe gdzie mozna bedzie tej broni uzywac i miedzy soba tez strzelac jak to rowniez mialo miejsce na V1. Np zrobic konkurs dla organizacji np na Arenie Pif Paf(np 5 vs 5) i tez jakies nagrody organizacyjne ktorych nie bedzie mozna sprzedac. Tylko beda przepisane na organizacje strikte.
I ewentualnie zamiast bocznicy jak ktos wyzej napisal to moze np rzadkie auta, ktore beda przyplywac do portu jak to mialo miejsce na V1. I wtedy wlasciciele komisow mogliby takowy zakupic.
Warianty jako biznes tez dla graczy tak jak to mialo miejsce na v1.
Pomyslow jest naprawde sporo, tez nie chce mi sie wierzyc ze wlasciciele nie maja jakis tam planow ktore zostaly odlozone na potem albo ktore chcieli wdrozyc w najblizszym czasie. Noi przedewszystkim ciagla rotacja aut bo jednak przy 8k id 80% aut to perki moonbeamy i sadlery.
I tak jak wspomnialem nie musza byc to niewiadomo jak materialne nagrody, wystarczy unikatowy skin, sloty dodatkowe, premium, jetpack na pare dni itp itd. -
Miałem taki sam pomysł napisałem do administracji i właściciela serwera na pv,ale niestety nie dostałem odpowiedzi do dzis.
Jestem na tak na serwerze v1 miałem mnóstwo godzin przegranych i grałem do samego końca z chęcią bym powrócił ale serwerowi przydało by się parę małych zmian. Wspólnymi siłami jesteśmy w stanie odbudować serwer.
Za niedługo zima, zimno wiec wiekszość bedzie przed komputerem i wróci moze stary dobry klimat pylife.
Sam posiadam 22lata pracuje ale z checią po pracy siadł bym do kompa i zagrał sobie chwile na pylu z innymi graczami. -
@VirusGames teoretycznie dostałem odp na dc od samego @gtkvba na czacie publicznym ze przeczyta i się zapozna z każdym podpunktem, wiec czekamy.
-
@Patryczeq dawaj znac cały czas co i jak
-
@Patryczeq jestem jak najbardziej za. Zaglądam od czasu do czasu na forum, czasem w grze i no przykro jest patrzeć na brak graczy, nie mniej jednak myślę, iż dałoby się coś z tym zrobić, aby serwer znów funkcjonował jak powinien.
-
Bardzo dobry pomysł.
-
Jak najbardziej na plus
Sam wchodzę co jakieś czas na serwer żeby zobaczyć co się dzieje i znadzieją ze gracze znów zaczną wchodzić na serwer -
Na plus
-
też bym popykał jak by była chociaż ta setka graczy
-
Na początku chciałbym podziękować wszystkim dalej aktywnym i interesującym się dalszymi losami serwera. Wasze zaangażowanie motywuje nas do dalszej pracy nad rozwojem serwera. Zgodnie z moją obietnicą o przeczytaniu całej propozycji - jestem tutaj.
Ten temat jest dla nas swego rodzaju kamieniem milowym, myślę, że czas zmienić nasze podejście do graczy w kwestii transparentności.
Administracja RCON zarządza:
- Odbanowanie wszystkich graczy, również tych z banami bez możliwości apelacji. To jedyna taka okazja by powrócić do gry i nie zamierzamy w przyszłości robić podobnych rzeczy. (20.10.2023)
- Potrzebujemy nowych twarzy w gronach administracji oraz frakcji - szczególnie tych aktywnych. Rekrutacja pojawi się jeszcze w tym miesiącu dla obu grup - być może w innej formie niż zawsze.
- Wydarzenie Halloween (20.10.2023 - 03.11.2023r)
30% więcej zarobków w pracach dorywczych
Dynie jako znajdźki - w tym unikatowe nagrody.
30% zniżki w sklepie na usługi gold/premium.
Nowy halloweenowy wystrój (niepotwierdzone.) - Wprowadzamy nowe systemy interakcji - ekwipunek i schowek. Teraz wasze przedmioty będą dostępne właśnie tam. Co więcej to wszystko aby przygotować was na nowy system DM - to rywalizacja między graczami dodaje lekkiego dreszczyku emocji.
- Gry hazardowe jako nową formę rozrywki na serwerze? Dobrze usłyszeliście, wprowadzamy zdrapki w których możecie wygrać różnorakie nagrody.
Pozostałe niewymienione tutaj rzeczy zostaną poprawione w wolnych chwilach.
Wszelkie niedopatrzenia lub niewyjaśnione kwestie zapraszam do przedyskutowania na naszym serwerze discord.Dziękujemy za Waszą obecność.
-
@gtkvba cieszymy się niezmiernie!
Prosiłbym tez o zwiększenie cen tuningu adekwatnie do zarobków bo są one dużo niższe niż na v1 a zarobki wyższe.
Do tego ogromna prośba jest id Ok. 8100 aut a większość aut znaczna to perki moonbeamy sadlery i inne tego typu auta dla początkujących. Fajnie by było jakby narazie sprzedasz ich u cyganow była zastąpiona innymi fajnymi autami które chętnie zajmą id poniżej 10k tzw 4cyfry. Dla dobra gospodarki.
Z góry dziękuje i widzimy się gracze na serwerze!