Skarga na gtkvba
-
Nick: Erid
Nick oskarżonego: gtkvba
Serial: 77E01879B4F04D6597F7EC89ADDF41A1
Data i godzina zdarzenia: 26.04 00:34
Opis sytuacji: Faworyzacja gracza @Sarciaq, nierespektowanie regulaminu serwera, niedokładne rozpatrywanie skarg.
Obaj użytkownicy konta Sarciaq niejednokrotnie przyznali się do współdzielenia konta na serwerze zarówno do pisania jak i normalnej rozgrywki o czym przyznali w apelacji. Mimo, że jest to niezgodne z regulaminem zostali oni odbanowani, a skargi na nich rozpatrywane są negatywnie, niezależnie czy są napisane z powodu tego oszustwa, ale także za ich niestosowne zachowanie. Wielu graczy z którymi rozmawiałem na ten temat uważało, że wygląda to na zwykłą faworyzację i pokazuje, że mogą oni więcej.
Dowody: Apelacja w której właścicielka konta przyznała się, że udostępnia konto partnerowi do używania czatów oraz pracowania na taksometrze
Odrzucona przez gtkvba skarga na Sarciaq za łamanie regulaminu i toksyczne zachowanie na czacie gold
Odrzucona skarga za udostępnianie konta
Odrzucona skarga z głosowymi dowodami na udostępnianie konta
Nie rozpatrzona skarga z głosowymi dowodami na udostępnianie konta
Coś od siebie: gtkvba jako powód odrzucenia skargi napisał, że IP i serial jest ten sam. Argument ten jest strasznie głupi, nie zmienia wcale faktu, że konto Sarciaq jest udostępniane drugiej osobie i jest to całkowicie sprzeczne z regulaminem.
Myśląc przyszłościowo, co w sytuacji gdy drugi gracz stwierdzi, że jednak chce grać na swoim koncie? Dacie mu wtedy prawo przełożenia takiej części majątku jaką uzna za należną? Jeśli tak to będzie działało, jest to świetny sposób na zaakceptowany przez administrację handel majątkiem poprzez udostępnianie swojego konta i jestem pewien, że wielu graczy chętnie z niego skorzysta a gospodarka serwerowa bardzo na tym ucierpi.
Oczywiście myśląc realnie nie oczekuję wobec gtkvby żadnych konsekwencji, jedynie liczę na ponowne rozpatrzenie całej sytuacji dotyczącej oszustów Sarciaq oraz sprawiedliwego wobec innych graczy zakończenia tej sprawy.
Pozdrawiam
Damian Erid -
-
@Erid tak, masz racje i nie ma wątpliwości w prawdziwość klipów. Jednak po przeanalizowaniu wszystkich logów oskarżonego wcześniej gracza ewidentne mogłem stwierdzić, że konto należy do gracza @Sarciaq, a jej chłopak od czasu do czasu był przy niej i odpisywał na czacie lub prowadził pojazdy jak na klipie można było usłyszeć.
Za takie coś nie widzę podstaw do banowania, nie jest to udostępnianie konta w rodzaju przekazywania loginu i hasła dalej. Analogicznie mogę zadać pytanie czy powinniśmy ciebie zbanować za udostępnianie konta, bo na przykład na klipie było słychać kolegę który sobie chwilkę pograł jak przyszedł do ciebie w odwiedziny i graliście razem na jednym komputerze. Dopóki głównie gra jedna osoba, to nie widzę tu żadnej szkody dla innych.
-
Za takie coś nie widzę podstaw do banowania, nie jest to udostępnianie konta w rodzaju przekazywania loginu i hasła dalej. Analogicznie mogę zadać pytanie czy powinniśmy ciebie zbanować bo na klipie było słychać kolegę, który sobie na chwilkę pograł jak przyszedł do ciebie w odwiedziny.
Tak, według regulaminu jakbym udostępnił swoje konto koledze na odwiedzinach, mógłbyś mnie za to zbanować. Konto Sarciaq jest udostępnione dla dwóch osób, nie ważne czy jest to na zalogowane konto czy trzeba podać login i hasło komuś do logowania, w każdej z tych sytuacji jest to udostępnione konto drugiej osobie.
Ta teoretyczna historia którą opisałes również byłaby nieco inną sytuacją, jako że opisałeś jednorazowe zdarzenie i porównałeś je do sytuacji w której najzwyczajniej w świecie stale na jednym koncie gra właścicielka Sarciaq oraz jej partner. Nie rozumiem dlaczego nie widać podstaw do ukarania kogoś na kogo są niezbite dowody w powyższych skargach oraz kogoś kto sam przyznał się do winy w apelacji.
Rozumiem, że jest to nowy serwer i możecie nie chcieć być zbyt surowi dla graczy aby ich nie stracić, lecz w tej sytuacji jest to popadanie ze skrajności w skrajność i zezwalanie na łamanie regulaminu.
Pozdrawiam
Damian Erid -
z Racji że już zostałam oznaczona przez gracza Erid to się wypowiem, gracze dostali bana za głupoty na innym serverz i od tamtego momentu ubzdurali sobie że będą uprzykrzać rozgrywkę dla mojego Partnera, on z radością odpisuje im na zaczepki bo ma fun z patrzenia jak Erid, amiczek, oldzik i ich podwładni z organizacji piszą o czymś o czym nie mają pojęcia.
Nie mam nic do ukrycia, zostałam odbanowana na zasadach jasnych, Dawid nie będzie pisał już z mojego konta, i tego się trzymamy.
Nie rozumiem dalszego płaczu ekipy D4, rozumiem że chcecie "sprawiedliwości" i tak owa nastąpi, gdyż powoli zbierane są ssy jak i klipy na wasze jak i waszych kolegów idiotyczne zaczepki w moim kierunku.
Z mojej strony to tyle, szkoda tylko że tracę cenny czas na wypowiadanie się w tak idiotycznych skargach, ale nie spodziewałam się niczego więcej po kimś takim jak Erid.
Życzę miłego dnia dla całej administracji. -
@Sarciaq napisał w Skarga na gtkvba:
z Racji że już zostałam oznaczona przez gracza Erid to się wypowiem, gracze dostali bana za głupoty na innym serverz i od tamtego momentu ubzdurali sobie że będą uprzykrzać rozgrywkę dla mojego Partnera, on z radością odpisuje im na zaczepki bo ma fun z patrzenia jak Erid, amiczek, oldzik i ich podwładni z organizacji piszą o czymś o czym nie mają pojęcia.
Całkowicie nie rozumiem po co mieszasz w to cokolwiek z innego serwera, jeśli takich czynów dopuściłby się ktoś inny na serwerze zapewniam Cię, że spotkałoby się to z taką samą reakcją. Sprawa nie ma związku z sytuacjami z innych serwerów, wystarczy spojrzeć na reakcję innych graczy którzy nigdy nie mieli z Wami jakiejkolwiek styczności, a jednak zgadzają się z tym, że sposób w jaki dzielicie konto nie jest fair dla innych graczy.
Nie mam nic do ukrycia, zostałam odbanowana na zasadach jasnych, Dawid nie będzie pisał już z mojego konta, i tego się trzymamy.
Żadne zasady odbanowania nie były jasne, Aiquit w Twojej apelacji przedstawił dowody na Twoją winę, po czym znikąd gtkvba rozpatrzył apelację pisząc: '' Kare zdejmuje. Miłej rozgrywki.''. Dla pozostałych graczy serwera nie wygląda to wclae na ''jasne zasady odbanowania'' a na zwykłe kolesiostwo i szemrane załatwienie sprawy poza forum.
tamtego momentu ubzdurali sobie że będą uprzykrzać rozgrywkę dla mojego Partnera, on z radością odpisuje im na zaczepki bo ma fun
Te dwie wypowiedzi się wykluczają. Jak mamy mieć pewność, że nie gracie wspólnie na jednym koncie, skoro od apelacji minęło zaledwie pare dni a Wy nawet teraz piszecie, że Dawid z radością odpisuje na nasze ''zaczepki''?
Z mojej strony to tyle, szkoda tylko że tracę cenny czas na wypowiadanie się w tak idiotycznych skargach, ale nie spodziewałam się niczego więcej po kimś takim jak Erid.
W imieniu graczy którzy się ze mną zgadzają staram się przedstawić niesprawiedliwość jaka ma miejsce na serwerze w sposób rzetelny nienacechowany negatywnymi emocjami, tymczasem w skardze możemy ujrzeć obraźliwe oraz prowokacyjne wypowiedzi ze strony Sarciaqów, którzy mają ''fun'' z całej tej sytuacji.
Co do zbierania klipów i innych takich, jeśli masz jakiekolwiek dowody na łamanie regulaminu, zachęcam Was do napisania oddzielnej skargi. Byłbym jednak wdzięczny jeśli moglibyście się powstrzymać od zbędnych wypowiedzi jak powyższa, która nie wniosła do skargi nic a nic, a jedynie pokazała Waszą gburowatą reakcję na fakt, że gracze nie zgadzają się z łamaniem regulaminu na serwerze.
Pozdrawiam
Damian Erid -
@Erid Ona nie udostępniła konto, tylko komputer. Zamykam.
-
-