Urozmaicenie Frakcji SMSA SAPD PSP
-
Dzień dobry wszystkim!
Przychodzę z propozycją dodania nowych zgłoszeń dla tych frakcji
na początku myślę że przedstawię plan zgłoszeń dla PSP- Sami wiemy że jest mała ilość graczy chodź jak było więcej PSP również mało jeździło przychodzę z propozycją dodania zgłoszeń takich jak Czujka Przeciwpożarowa która by wchodziła w jakiś panel zgłoszeń, np czujka załączyła się w Urzędzie SF może być to zgłoszenie fałszywe lecz w niektórych przypadkach występowało by zadymienie/pożar, drugą propozycją są owady błonkoskrzydłe strażacy mogli by jeździć i usuwać zagrożenie np na mechaniku (takie osy zadawały by obrażenia graczą) i zmuszeni by byli do zgłoszenia
Drugą propozycją dla SMSA/SAPD są zgłoszenia o osobach pijanych, np system wysyła zgłoszenie do dyspozytorni o osobie nieprzytomnej pijanej na chodniku i owe służby by musiały jechać potwierdzić zgłoszenie zabrać taką osobę np do jaila lub wezwać pogotowie gdy stan zdrowia był by zły
Dla wszystkich Jak sami wiemy w nowoczesnych samochodach mamy system E-call, zgodnie z propozycją która została zaakceptowana o graczu który chce odgrywać RP można by było zrobić skrypt który po uderzeniu i zapaleniu sie silnika wprowadza gracza w stan "nieprzytomny" a służby Takie jak SAMC,PSP,SAPD dostały by zgłoszenie z systemu E-CALL o możliwym zagrożeniu -
W mojej opinii pomysł jak najbardziej na plus. Jedynie nie przypadła mi do gustu utrata przytomności po uderzeniu. Rozumiem chęć dołożenia pracy służbom, ale mówimy o serwerze RPG, a nie RP. Co w przypadku utraty przytomności, bez żadnego gracza na służbie?
-
@Remonafidex najsensowniej jakby skrypt odrzucał wtedy taka możliwość
(Minimum 2 członków z samc i psp) -
Odnośnie PSP - rozumiem zamysł systemu, mogłoby to być ciekawe urozmaicenie dla istniejących już pożarów. Pomysł dla SAPD i SMSA również bardzo mi się podoba, lecz to nie ja powinienem decydować o słuszności tych propozycji, tylko liderzy wymienionych zgrupowań. W związku z tym, aby przyszłościowo zapobiec podobnym dylematom, zaktualizowałem regulamin dodając następujący punkt:
10. Obowiązuje zakaz pisania propozycji wewnętrznych zmian w działaniu i zadaniach frakcji/grup. Dyskusję odnośnie takich zmian prowadzone są pomiędzy administracją a liderami zgrupowań.
Zasada ta nie tyczy się istniejących już propozycji, dlatego zdecydowałem, że tymczasowo temat ten zawieszam do momentu utworzenia zarządów we frakcjach. Następnie zostanie on przedyskutowany z liderami wymienionych zgrupowań i to Oni podejmą decyzję o przyjęciu bądź odrzuceniu propozycji.
Odnośnie systemu E-Call - uważam, że jest to zbyt duże odejście w stronę RP i system ten byłby niekoniecznie zgodny z założeniami serwera. Jednak na ten moment nie podejmuje żadnej decyzji i pozostawiam pole do wyrażenia opinii przez innych graczy odnośnie takiego rozwiązania
-
Co do propozycji to liderzy powinni dogadywać wszelkie możliwości z administracją serwera, sam pomysl nie zdałby roli na serwerze, jestem na nie
-
@Ditru decyzja
-
Jeżeli chodzi o PSP mi pomysł się podoba, byłoby to fajne urozmaicenie czasu na służbie. Fajnie, jakby na okres zimy skrypt był wyłączany a włączany dopiero w okresie letnim (chodzi o gniazda owadów błonkoskrzydłych).
-
-
Co do propozycji, to spoko pomysł, mogłoby to działać na zasadzie zgłoszeń pod panelem F6, można coś pomyśleć, ale musiałbyś to bardziej zobrazować.
-
@Ditru Jeffen odpowiedział pod postacią like, czekamy na decyzję
-
No dobrze, skoro liderzy podjęli taką decyzję to propozycja zostaje zaakceptowana. Jednak, dalej realizacja jej pozostaje w geście administracji RCON.
-
-
-
Po ponownym podejściu do tematu doszedłem do wniosku, że chciałbym by ten dział na forum zawierał tylko propozycję od graczy do graczy. Liderzy frakcji znają ten temat, jeżeli chcą go kontynuować to posiadają do tego dedykowane kanały. Dziękujemy za inspiracje, liczę że kiedyś pojawi się ona na serwerze.
-