Skarga na Ciastek15
-
Nick: kawIor
Nick oskarżonego: Ciastek15
Serial: 2FBECF598657138BD1487137E11FE223
Data i godzina zdarzenia: 20:20 Las Payasdas, Las Venturas
Opis sytuacji: Dzisiaj wraz z moimi kompanami postanowiliśmy założyć własna gazete, która zwie sie BoBoNews i aktualnie zajmujemy się przeprowadzaniem ankiet wśród publiczności napotkanej na mieście. Będąc w Las Payasdas napotkaliśmy grupe policjantów, którzy są szkoleni. Postanowiliśmy, ze nagramy część szkolenia i opublikujemy je na naszej stronie. A więc przeszliśmy do działania. Utrzymując odpowiedni dystans abyśmy nie przeszkadzali kadetom zaczeliśmy filmować całe zdarzenie. Nie hałasowaliśmy, nic praktycznie nie robiliśmy prócz filmowania materiału. Jednakże po chwili przeteleportował sie gracz Ciastek15 i stwierdził ze przeszkadzamy. Odpowiedzaiłem mu jasno, ze zadnemu policjantowi, który sie uczy nie przeszkadzamy, krecimy tylko materiał dla naszej telewizji BoBoNews. Jednakże wspaniały moderator stwierdził, ze przeszkadzamu jemu. Nie wiem czym nie wiem jak ale tak stwierdził. Tak jak wspominałem wcześniej cały czasz utrzymywaliśmy odpowiedni dystans i nie chcieliśmy nikomu przeszkodzić. Co prawda na początku mogliśmy troszke przeszkodzić przy rozkładaniu sprzętu ale żadnej uwagi nie z tego co pamiętam nie dostaliśmy.Dowody: https://www.youtube.com/watch?v=lq-3qJYEy7k
Link do naszej strony radia BoBoNews: bobonews.plCoś od siebie: Chciałbym aby moderator Ciastek15 poniósł jakiekolwiek konsekwencje swoich czynów ponieważ nadużył swoich uprawnień jako moderator i wyrzucił nas bezpodstawnie. Jesteśmy nową gazetą w świecie Los Santos i próbujemy dlatego kręcimy materiały z jakichkolwiek zdarzeń. Omijając, ze było to miejsce publiczne, utrzymywalismy odpwoiedni dystans, nie przeprowadzalismy dialogów ani wywiadów TYLKO NAGRYWALISMY.
Jeżeli w jakikolwiek sposób przeszkodziliśmy kadetom to w imieniu calej gazety BoBoNews przepraszamy, nie mieliśmy tego na celu. -
Cześć @kawIor. Doceniam waszą twórczość i chęć rozwoju serwera poprzez właśnie tworzenie takich działaności, ale nie jesteście w żaden sposób oficjalną serwerową grupą - w związku z tym będziecie traktowani w taki sam sposób jak każdy inny gracz.
Na nagraniu w sposób wyraźny widać, że znajdujecie się w bezpośredniej okolicy szkolenia SAPD. Nie ma regulacji, które w sposób jasny określałyby jaki dystans od takich miejsc należy zachować. Natomiast gdybym stanął w roli uczestnika takiego szkolenia, nie chciałbym aby ktokolwiek kręcił się w okolicy, ponieważ dekoncentrowałoby mnie to.
Zostaliście kilkukrotnie poproszenie o odejście z tego miejsca, a mimo to się nie zastosowaliście do poleceń moderatora - dopiero z uwagi na to dostaliście kicka. Nie uważam aby doszło do jakichkolwiek nieprawidłowości ze strony @Ciastek15, a na jego miejscu właściwie zachowałbym się tak samo.
Na przyszłość mogę zalecić Wam podejść i zapytać się któregoś ze szkoleniowców, czy możecie nagrywać, a jak tak to gdzie. Z pewnością mogę stwierdzić, że wskażą Wam miejsce i dadzą zgodę. Jest to także dobre działanie na Wasz wizerunek jako gazety, ponieważ prezentuje profesjonalizm
W skardze nie znajdują się żadne czynności, za które moderator mógłby zostać ukarany. W związku z tym temat uznaje za rozpatrzony.
-
-
-
-