Skarga na Ciastek15
-
Nick: |NOREK|Kubzon
Nick oskarżonego: Ciastek15
Serial: 6F0B45F068D6E1D2B91190E9240A5BB3
Data i godzina zdarzenia: 11;00
Opis sytuacji: Nadużywanie permisji moderatora. Nie jest to skarga za nadanie kary, proszę czytac ze zrozumieniem. Moderator warnuje za błąd serwera polegający na tym, że po zakończeniu pracy jako mobil często panel F4 się nie odswieża, przykład godzina 5;00 3 osoby na serwerze, pod F4 25 graczy. Napisałem moderatorowi aby chociaż nie wpadł na pomysł kickowania mnie z tego powodu, z racji że miałem aktywny kurs taxo pojechałem go oddać do LS, wziąłem po drodze kurs z dillmore do miejsca gdzie stoi rumpo aby to odbugować, po czym dostaje kicka, auto zostaje na środku mapy a moderator tłumaczy się nadaniem kicka "wziąłeś 3 kursy, specuje cię dłuższy czas" (nie 3, a 2, z czego jeden mialem wzięty idealnie w momencie warna, drugi wzięty na powrót do mobila łaczny czas 4 minuty) . Teraz ja przychodzę z zapytaniem, dlaczego żale muszą być wylewane na graczy w ten sposób, reszta administracji potrafi pomóc, napisać że w czymś leży problem (nie 1 moja podobna sytuacja z bugiem pod F4) poprzedni administratorzy napisali do mnie na PM normalną wiadomość, abym po oddanym kursie podjechał i odbugował panel, "MODERATOR" za przeproszeniem preferuje metody bardziej agresywne jak kickowanie graczy po poprzednim poinformowaniu za błąd serwera, w sytuacji gdzie gracz jest w drodze aby odbugować błąd, nie powstały jak uważam z mojej winy. Oczywiście na złość moderator zostawił zbugowane auto na środku mapy bez wytepania go do przecho, które podczas próby "odzyskania" DMowało mnie w grze kilkukrotnie. Uważam osobiście, ze moderator powinien pomagac graczom a nie utrudniac rozgrywke, nie dosc ze stracilem czas, kurs to jeszcze premię z premium, za którą płacę, dlaczego inni moderatorzy czy administratorzy(nie będę przytaczał, bo to nie o nich temat) potrafią pomóc z większością problemów. Moderator jak jest znany z wersji V1 jako osoba trująca rozgrywkę jaki był, tak i jest i zamiast pomagać, to wylewa żale na niewinnych graczy.
Dowody:
(moment kiedy dostalem warn i mialem juz wziety kurs, napisalem licząc, że chociaż raz szanowny ciastek wykaże się człowieczeństwem) (drugi dowód, że kurs jest idealnie na powrót do mobila, uznalem ze bez sensu rzucac wszystko skoro mam idealnie po drodze, raptem 10-20 sekund róznicy wzgledem tego gdybym pojechał bez)Coś od siebie: Nie jest to moj płacz, a przykład jak zniechęcić graczy do rozgrywki, Domyślam się, że zostanie to podciągnięte pod skargę za nadanie kary, aczkolwiek mam nadzieję, że chociaż ktokolwiek zwróci na to uwagę w gronie moderacji, w poprzednich skargach na członów było poważne podejście, tak mam nadzieję, że i ja doznam tego ułaskawienia, z poprzedniej edycji wielu graczy odpadło przez takie zachowania administracji i tutaj naprawdę zdziwiłem się, że pierwszy członek administracji przelewa problemy życiowe na nękanie graczy, pozdrawiam.
-
Zaczynając od tego, że nazywanie wykonywania obowiązków moderatora nazywasz nadużywaniem permisji jest śmiechem.
Wytłumaczę Ci na początków skąd wpadłem na pomysł w ogóle sprawdzenia, czy faktycznie wykonujesz swoje obowiązki jako mobilny mechanik, czy też robisz coś innego. Gracz napisał reporta, w któym jego problem było to, że nie ma kół i nie może poruszać się swoim pojazdem, ja jako moderator od tak nie mogę go wytepać do mechanika, czy też naprawić sobie jego pojazd. Sprawdziłem, czy w panelu znajdującym pod f4 byli aktywni mobilny mechanicy, jak się można domyślić byłeś to Ty oraz dwóch pozostałych graczy, sprawdziłem co robicie, aby najpierw nie wprowadzić gracza w błąd i żeby bezsensu nie łudził się na pomoc z waszej strony, gdy wykonujecie coś innego i jak mialem rację każdy z obecnych mechaników poruszał się swoim prywatnym pojazdem. Użyłem komendy warn do poinformowania każdego z was, że wprowadzacie innych graczy w błąd będąc w pracy mechanika i wcale tam nie pracując:- [2023-05-28 11:03:18] [Output] : Bony. otrzymał/a ostrzeżenie od Ciastek15: albo jezdzisz na taxo, albo pracujesz jako mobil - wprowadzasz graczy w blad
- [2023-05-28 11:03:42] [Output] : Pozor.WW otrzymał/a ostrzeżenie od Ciastek15: albo jezdzisz na kurierze, albo pracujesz jako mobil - wprowadzasz graczy w blad
- [2023-05-28 11:03:56] [Output] : |NOREK|Kubzon otrzymał/a ostrzeżenie od Ciastek15: albo jezdzisz na taxo, albo pracujesz jako mobil - wprowadzasz graczy w blad
Dwójka z graczy, która otrzymała warna nie miała problemu z tym, aby zakończyć te pracę po chwili.
[2023-05-28 11:03:48] [Output] : << Bony.(29): Sorki, naprawiałem taxo na mobilbym i nie skończyłem pracy
Może i temu graczowi nie napisałem konkretnie na pm, że ma jakiechać zakończyć pracę, ale sam się domyślił, aby to zrobić i skończył ją.Durgi gracz z kolei miał problem z panelem f4 jednakże doszliśmy do porozumienia
[2023-05-28 11:05:34] [Output] : >> Pozor.WW(14): tak czy siak, rozpoczales prace na mobilnym i jej nie zakonczyles
[2023-05-28 11:05:43] [Output] : >> Pozor.WW(14): gracza pokazuje cie jako mobilny mechanik
[2023-05-28 11:05:46] [Output] : << Pozor.WW(14): dobra jak pojade na baze to zakonicze
[2023-05-28 11:05:54] [Output] : >> Pozor.WW(14): masz na to 2 minuty
[2023-05-28 11:06:09] [Output] : << Pozor.WW(14): daj 5 bo troche daleko mam
[2023-05-28 11:06:17] [Output] : >> Pozor.WW(14): gdzie ta baza?
[2023-05-28 11:06:26] [Output] : << Pozor.WW(14): sf
[2023-05-28 11:06:29] [Output] : >> Pozor.WW(14): okiTy jako jedyny z kolei miałeś o to problem
[2023-05-28 11:04:47] [Output] : << |NOREK|Kubzon(1): chociaz nie kickaj za bug z mobila - nie moja wina :3A ja dałem Ci wyraźnie znać co masz zrobić
[2023-05-28 11:04:57] [Output] : >> |NOREK|Kubzon(1): masz zakonczyc praceSpecowałem Cię od tego momentu, aby sprawdzić, czy rzeczywiście zakończysz te pracę. Widziałem, ze jedziesz w dalszym ciągu i przyjmujesz kursy na taxo, gdzie wyraźnie zostałeś poinformowany o tym, ze masz zakończyć pracę. Nie zrobiłeś tego, tak więc otrzymałeś kicka.
Warna dostałeś o godzinie 11:04 a kicka o 11:11
[2023-05-28 11:11:15] [Output] : |NOREK|Kubzon został/a wykopany/a przez Ciastek15, powód: praca na taxo i jako mobil
Daje nam to 7 minut, czyli wystarczająco dużo czasu aby po warnie udać się na baze/przecho/dom i zakończyć pracę na mobilnym mechu.Mówisz jeszcze o tym ze inny moderator miał z Tobą podobną sytuację, czyli byłeś bardzo dobrze świadomy o co chodzi w warnie mającym przekaz, że albo pracujesz na taxo albo na mechaniku. Tym bardziej powinieneś udać sie odrazu w celu zakończenia pracy, a nie przyjmować kolejne zlecenia jako taxówkarz. Dodatkowo, w dniu, w którym otrzymałem rangę jeszcze Junior Moderatora, usłyszeliśmy od opiekuna, że karamy graczy wedlug własnego sumienia - swoje sumienie mam czystę, bo nie potrafiłeś zastosować się do poleceń i wcześniejszych ostrzeżeń.
W momencie, w którym napisałeś do mnie o wytepaniu twojego pojazdu do przecho. Nie znałem jego id, a gdy chciałem sprawdzić komendą nie bylo Cię już na serwerze
[2023-05-28 11:14:19] [Output] : << |NOREK|Kubzon(1): auto pojdzie dp czy mam jeszcze po to jechac?
[2023-05-28 11:15:08] [Output] : Gracz LivelyElbow74 nie posiada żadnych pojazdów.
Później napisałeś do mnie tylko taką wiadomość
[2023-05-28 11:16:10] [Output] : << |NOREK|Kubzon(1): nie wysilaj sie, pojade juz sam, masz wiecej czasu na faworyzacje inncych
Stwierdziłem, że nie będę Ci już tepał tego auta, bo jeszcze byś się uczepił, że robię coś bez twojej zgody.
Zarzucasz mi faworyzacje graczy, przedstaw dowody, a nie rzucasz slowa na wiatr. Jeśli bijesz do dwóch pozostałych graczy, moje dowody na brak faworyzacji znajdują się powyżej.Dodatkowo wspominasz o tym, że inni gracze DMowali cie podczas twojej drogi po pojazd, nie chce mi się wierzyć, że przy 50 graczach ktoś masowo robił na ciebie celowy DM. Jeżeli jednak było inaczej, również przedstaw na to dowody, a gracz zostanie odpowiednio ukarany. Póki co są to dla mnie kłamstwa i próba wywołania w Administratorach presji na moją rzecz.- Mój błąd, zawsze mogłeś się odezwać w celu uzyskania pomocy, to że przed tym zostałeś ukarany nie oznacza, że przestaniemy Ci pomagać.Oczekujesz, aby administracja zachowywała się fair wobec Ciebie( wobec gracza), więc ty również jako gracz zachowuj się fair wobec innych graczy, bo jedyne co robiłeś to wprowadzałeś gracza w błąd swoim pracowaniem na mechaniku podczas jeżdzenia na taxówce, przez co gracz mógł mieć do nas problem, że wmawiamy mu o pracujących na mobilnym mechaniku, gdzie on czeka niewiadomo ile na oponę.
Na końcu odniosę się do Twojej ostatniej wiadmości.
[2023-05-28 11:52:16] [Output] : << |NOREK|Kubzon(1): milego dnia, mam nadzieje ze jeszcze ktos sie trafii zebys mogl rozladowac emocje
Nie czuje potrzeby rozładowywania emocji na innych graczach, gra w MTA w niedzielny poranek nie wywołuje we mnie żadnych emocji. Robiłeś rzecz, która była nieodpowiednia, więc zostałeś za nią odpowiednio ukarany. Życzę Ci również miłego dnia. -
@Ciastek15 Na serwerze byłem, pojazdu nie chciałeś wytepać i kolejna kwestia, że to auto organizacji - nie moje.
[2023-05-28 11:04:47] [Output] : << |NOREK|Kubzon(1): chociaz nie kickaj za bug z mobila - nie moja wina :3 Ja też próbowałem dojść do porozumienia, nikt przedtem afery z tego nie robił tylko poczekał te kilka minut zebym nie tracił kursu przez błąd serwera. Byłem przekonany do jeszcze niedawna, że działa to jak kiedyś i po odejściu z pojazdu automatycznie anuluje pracę pod F4. Przechodząc do konkretów wcześniej z dwa razy zostałem normalnie poinformowany, że taka sytuacja ma miejsce mówię OK, ty zachowałeś się jak wójt przy opryskach stonki, ni stąd ni z owąd nagle kick i jak w łagrze "masz zejść z mobila", myślę, że w tej sytuacji zwykłe poinformowanie ma lepszą formę niż warnowanie z pretensjami. Skoro gracz czekał na oponę i widział na F4 to podpowiem ci tylko, że nawet nie próbował podjęcia żadnej formy kontaktu.
"Dodatkowo wspominasz o tym, że inni gracze DMowali cie podczas twojej drogi po pojazd, nie chce mi się wierzyć, że przy 50 graczach ktoś masowo robił na ciebie celowy DM. Jeżeli jednak było inaczej, również przedstaw na to dowody, a gracz zostanie odpowiednio ukarany. Póki co są to dla mnie kłamstwa i próba wywołania w Administratorach presji na moją rzecz." - Zaznaczyłem, aby czytać to ze zrozumieniem, język Polski nie jest moim głównym językiem, którego używam na codzień ale widzę, że mimo wszystko dużo mi nie ubyło. Wez pod uwagę, że napisałem "Oczywiście na złość moderator zostawił zbugowane auto na środku mapy bez wytepania go do przecho, które podczas próby "odzyskania" DMowało mnie w grze kilkukrotnie.", jakbyś nie miał świadomości po wykickowania gracza pod czas jazdy bugujesz auto, które skacze po całej mapie i przy próbach wsiadania z pełnego paska HP, zostało mi minimum życia, zapytałem czy go wytepiesz nie odpisałeś nic, z racji że musiałem oczywiście po niego jechać na drugi koniec mapy to napisałem także, abyś się nie fatygował wytepać go po X czasu gdy już po niego pojechałem.
Jeśli już przy tym "Oczekujesz, aby administracja zachowywała się fair wobec Ciebie( wobec gracza), więc ty również jako gracz zachowuj się fair wobec innych graczy, bo jedyne co robiłeś to wprowadzałeś gracza w błąd swoim pracowaniem na mechaniku podczas jeżdzenia na taxówce, przez co gracz mógł mieć do nas problem, że wmawiamy mu o pracujących na mobilnym mechaniku, gdzie on czeka niewiadomo ile na oponę." to powiem ci, że mam świadomość jak w nocy jest z mechanikami i 90% przypadków z chatu /v czy innych pomagam graczom i zapraszam w umówione miejsce aby pomóc czy to naprawić czy cokolwiek (większość graczy zna mnie z nocnej gry i ma świadomość, że zawsze kiedy mogę to pomagam - nie w celu zarobkowym ale to moja indywidualna kwestia)
"Mój błąd, zawsze mogłeś się odezwać w celu uzyskania pomocy, to że przed tym zostałeś ukarany nie oznacza, że przestaniemy Ci pomagać." - to nie ja cię wykickowałem, pytałem czy auto dostanie DP jednakże wolałeś zrobić graczowi pod górkę, od zawsze nie byłeś w administracji do pomocy tylko jak automat w vouncherami w postaci kicków, prawek czy czegokolwiek, i tu widzisz nic nie wlepiłeś, powod? Mogłeś zauważyć, że nie przychodzę tu odwalać, jestem w takim wieku i sytuacji, że pyla wstawiam w ciągu wieczoru zamiast wyjścia na browar, mam dużo ciekawsze rzeczy niż wchodzenie i trucia życia innym.
-
Na serwerze byłem, pojazdu nie chciałeś wytepać i kolejna kwestia, że to auto organizacji - nie moje.
Wpisałem komende po id - musiałeś być w trakcie reconnecta, gdy to sprawdzałem
"Dodatkowo wspominasz o tym, że inni gracze DMowali cie podczas twojej drogi po pojazd, nie chce mi się wierzyć, że przy 50 graczach ktoś masowo robił na ciebie celowy DM. Jeżeli jednak było inaczej, również przedstaw na to dowody, a gracz zostanie odpowiednio ukarany. Póki co są to dla mnie kłamstwa i próba wywołania w Administratorach presji na moją rzecz." - Zaznaczyłem, aby czytać to ze zrozumieniem, język Polski nie jest moim głównym językiem, którego używam na codzień ale widzę, że mimo wszystko dużo mi nie ubyło. Wez pod uwagę, że napisałem "Oczywiście na złość moderator zostawił zbugowane auto na środku mapy bez wytepania go do przecho, które podczas próby "odzyskania" DMowało mnie w grze kilkukrotnie.", jakbyś nie miał świadomości po wykickowania gracza pod czas jazdy bugujesz auto, które skacze po całej mapie i przy próbach wsiadania z pełnego paska HP, zostało mi minimum życia, zapytałem czy go wytepiesz nie odpisałeś nic, z racji że musiałem oczywiście po niego jechać na drugi koniec mapy to napisałem także, abyś się nie fatygował wytepać go po X czasu gdy już po niego pojechałem.
Dlatego część mojej wypowiedzi powyżej zostałą przekreślona, wyjaśniłem Ci to już.
Jeśli już przy tym "Oczekujesz, aby administracja zachowywała się fair wobec Ciebie( wobec gracza), więc ty również jako gracz zachowuj się fair wobec innych graczy, bo jedyne co robiłeś to wprowadzałeś gracza w błąd swoim pracowaniem na mechaniku podczas jeżdzenia na taxówce, przez co gracz mógł mieć do nas problem, że wmawiamy mu o pracujących na mobilnym mechaniku, gdzie on czeka niewiadomo ile na oponę." to powiem ci, że mam świadomość jak w nocy jest z mechanikami i 90% przypadków z chatu /v czy innych pomagam graczom i zapraszam w umówione miejsce aby pomóc czy to naprawić czy cokolwiek (większość graczy zna mnie z nocnej gry i ma świadomość, że zawsze kiedy mogę to pomagam - nie w celu zarobkowym ale to moja indywidualna kwestia)
W dzień siedzi na serwerze dwa razy więcej graczy, nie każdy posiada podstęp do chatu premium. Nic to nie wnosi do skargi
"Mój błąd, zawsze mogłeś się odezwać w celu uzyskania pomocy, to że przed tym zostałeś ukarany nie oznacza, że przestaniemy Ci pomagać." - to nie ja cię wykickowałem, pytałem czy auto dostanie DP jednakże wolałeś zrobić graczowi pod górkę, od zawsze nie byłeś w administracji do pomocy tylko jak automat w vouncherami w postaci kicków, prawek czy czegokolwiek, i tu widzisz nic nie wlepiłeś, powod? Mogłeś zauważyć, że nie przychodzę tu odwalać, jestem w takim wieku i sytuacji, że pyla wstawiam w ciągu wieczoru zamiast wyjścia na browar, mam dużo ciekawsze rzeczy niż wchodzenie i trucia życia innym.
Nie rozumiem 3/4 Twojej wypowiedzi, co to wnosi do obecnej sytuacji?Pomawiasz mnie o tym, że rozdaje kicki, czy też prawka. Administracja ma dostęp do logów mogą ci wklecić całą liste rozdwanych kar przeze mnie.
Podsumowując nic nowego nie wniosłeś do skargi, zatoczyłeś tylko koło dookoła tego co pisałeś wcześniej.
Jawnie pokazujesz, że świadomie wykorzystywałeś błąd serwera - mówisz o tym, ze moderatorzy już nie raz Ciebie o to upominali, co potwierdza, że kick był jak najbardziej słuszny, bo znowu wracamy do tego że zamiast jechać zakończyć pracę dalej podejmowałeś kursy na taxo.Zakładam, że nic nowego kolejnymi odpowiedziami tutaj nie dodasz, więc z mojej strony to wszystko co mogłem w tym temacie powiedzieć. Wypowiem się dopiero, gdy administratorzy mnie do tego wezwą. Pozdrawiam.
-
@Ciastek15 Człowieku, widzę że masz ogromne problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
@Ciastek15 napisał w Skarga na Ciastek15:
Jawnie pokazujesz, że świadomie wykorzystywałeś błąd serwera - mówisz o tym, ze moderatorzy już nie raz Ciebie o to upominali, co potwierdza, że kick był jak najbardziej słuszny, bo znowu wracamy do tego że zamiast jechać zakończyć pracę dalej podejmowałeś kursy na taxo.
@Kubzon napisał w Skarga na Ciastek15:
Moderator warnuje za błąd serwera polegający na tym, że po zakończeniu pracy jako mobil często panel F4 się nie odswieża, przykład godzina 5;00 3 osoby na serwerze, pod F4 25 graczy. Napisałem moderatorowi aby chociaż nie wpadł na pomysł kickowania mnie z tego powodu
napiszę wielkimi literami abyś na pewno to rozczytał NIE BYŁEM ŚWIADOMY BŁEDU PANELA, POD F4 W MOMENCIE GRY MIAŁEM 2X OSÓB ONLINE, GDZIE NA SERWERZE BYŁO TYLKO KILKU GRACZY, PRACĘ MECHANIKA ZAKOŃCZYŁEM Z PANELU POD SHIFT, mało tego do każdego kto pisał na PM czy mam mecha, cokolwiek rzucałem kursy i jechałem pomóc, DLACZEGO? Bo nie raz mi też ktoś pomógł. Zrobiłeś wielką aferę z powodu błędu serwera, czemu nie usuneło mnie z panelu jako mobilny mechanik? NIE WIEM, Wiem tylko tyle, że zachowałeś się nie na miejscu, tymbardziej że POINFORMOWAŁEM ciebie, że zaraz podjadę jeszcze raz wejść i zejść z pracy. KOLEJNA kwestia, kikując mnie i ja pytając o wytepanie powinieneś coś z tym zrobić, a nie zasłaniać się," że nie było mnie na serwerze" Jak sam twierdzisz specowałeś mnie długi czas, więc wiedziałeś gdzie stoi auto, DODATKOWO ZBUGOWAŁEŚ JE, W SPOSÓB ŻE 2/3 MINUTY GANIAŁEM AUTO PO MAPIE tracąc HP. Gracz chyba nie jest winny temu, że panel się nie odswieża. Bylem w sesji ponad 5godzin i lista graczy czy mundurowych, urzędowych wyświetlała mi się normalnie z momentu gdy wszedłem na serwer. Brakowało mi dosłownie kilku minut do otrzymania premii, stąd podjąłem próbę kontaktu z tobą, jak widać bezskutecznie bo lepiej pokazać "Kto ma władzę". Wcześniejsze moje sytuacje jeśli już do nich nawiązujemy, zakończyły się reconnectem, bo nawet ponowne rozpoczęcie i zakończenie pracy nie usuneło mnie spod F4, innym razem wystarczyło tylko to. Dlaczego reszta administratorów pomaga, służy i zachowuje się normalnie w stosunku do graczy a ty robisz cyrki podkreślam z powodu BŁĘDU SERWERA. Jeśli masz na celu zmiejszenie ilości graczy to jesteś na dobrej drodze, tyle powiem. Nie po to uczciwie pracuje, wydaje pieniądze na premium pointsy, staram się pomagać randomowym graczom w środku nocy, czy zatrzymywać się gdy ktoś leży na dachu, żebyś robił ze mnie spłakanego kid. Tym kickiem zagotowałeś mnie do czerwoności, że byłbym w stanie temperaturą ciała zahartować nie jedną taflę szkła (po prostu brak empatii i wyrozumienia w stronę bogu winnego gracza, który po prostu sobie gra i udziela się w społeczności). Na karę nie liczę, możesz po tej skardze specować mnie 24/7 i próbować odgryźć się, czy wsród innych robić typowego kida co dostał kicka, ale mam nadzieję że popuścisz trochę pasek, wyjdziesz na spacer i ochłoniesz, bo z tego co zaobserwowałem już kilka lat temu chodzisz strasznie spięty.
-
@Kubzon https://zapodaj.net/2c54491c008aa.png.html
Dołączam kolejny dowód, aby nie było słów rzuconych na wiatr. Edit, kolegów dalej zapraszam do wystawiania negatywnych reputacji, nie robi to na mnie wrażenia. -
Spojrzałem na logi, przyjmuje tlumaczenie moderatora. Skargę odrzucam, zamykam
-
-