Skarga na Ziomal97.vid
-
Nick: kobaaa
Nick oskarżonego: Ziomal97.vid
Serial: C12EC3F2C6FB6A7AC739B4C358B806B2
Data i godzina zdarzenia: 4/21/2023 Około 7 rano. + sytuacja sprzed kilku dni.Opis sytuacji: Wczoraj o godzinie około 7 rano, gracz @oldzik zapytał czy jest ktoś kto przyjedzie na bayside naprawić mu auto, zgłosiłem się jako chętny. Przyjechałem, naprawiłem i siedzieliśmy sobie tam z @oldzik . W pewnym momencie, tepa się do nas @Ziomal97 który tepa ze sobą infernusa (wypożyczony, ID 2345, rzekomo należący do @ReseT, czyli jak każdy wie - jego kolega) w stanie możliwym do jazdy i odpalenia. (koła całe, silnik lekko dymi). Junior Moderator Ziomal97.vid, wchodzi na służbę mechanika i naprawia auto jakby nigdy nic. Mówi że daje koło graczowi ReseT, bo nie ma mechaników na serwerze. Jak to? 2 minuty wcześniej napisałem na czacie premium, że jadę i stale ludzie pytali na tymże czacie czy ktoś potrzebuje mecha. Jednym z nich był mechanik na LS @mielon (chyba), i ktoś na FC. Ziomal97 napisał, że daje graczowi koło - okej, mógłbym zrozumieć. Środek nocy, daleko do mechów, a niech pomoże. Ale auto miało wszystkie koła! (Jeśli przy tepaniu koła sie pojawiają czy coś - mój błąd). Co nie zmienia faktu że auto w takim stanie jakim się pojawiło po tepnięciu wyglądało na zdolne do jazdy, Ziomal naprawił je całe XD. Po zwróceniu mu uwagi, że tak się nie powinno robić, że to jawna faworyzacja chłop zaczyna mnie prowokować i obrażać mówiąc, że "trzepie portkami" oraz że mam "15 lat" po czym zmienia zdanie na "12". Dla mnie jest to nieco dziecinne zachowanie i nie wypada tak się zachowywać osobie która pracuje IRL w Policji oraz:
Co do nieposiadania życia, u mnie była 12 w nocy, u ciebie 7 rano, piątek xD - wniosek prosty. + około 30 minut po akcji zrobił "szybkie paluszki" pytając graczy czy gracz o ID 6 (ja) był CJ na Pylife v2 tłumacząc głupio że pytał o postać na początku serwera, że każdy ma CJ, hehe. Wiedza serwerowa! Dla mnie to durna prowokacja. 25 lat? Nie wydaje mi się.Warto wspomnieć o kolejnym nadużyciu swoich permisji - sytuacja sprzed kilku dni jak kolega tepnął się na cygana, NA VANISHU XD, i zapytał czy już był, tłumaczył się tym że był "raport", chętnie bym to sprawdził czy faktycznie był :). Tak samo tłumaczył sytuację z mechanikiem "raport był", też bym to chętnie sprawdził jak i czy napewno ten infernus należał do ReseT'a.
PS.
17> Ziomal97.vid: co w tym ze moderator sie tepa
14> afro.*shs: xddd
17> Ziomal97.vid: od tego sa komendy zeby ich uzywacNo chyba w słusznej sprawie a nie w celu ułatwienia sobie rozgrywki lub swoim kolegom. Czemu mnie nikt tak nie tepa? Gorszy jestem?
Plus po całej akcji, jak mu wypominałem dziesiątki ogłoszeń i wiadomości o mechanikach, napisał mi, że "miał wyłączony czat premium". No nie wydaje mi się, bo pisał na nim xD, z reszta po co miałby wyłączać gdy na serwerze jest 25 osób?
Odpowiedzcie mi na pytanie, czy Junior Moderator nie jest między innymi od moderacji czatu? Wyłączanie go jest conajmniej nieodpowiedzialne i jest to sztuczne ograniczanie swoich obowiązków, bo "nie widziałem, wyłączone miałem". To tak jakbyś zamknął oczy na tabele z raportami.
Dowody:
Screeny chatu, prowokacji i głupich odzywek oraz infernusa który rzekomo nie miał kół i nie dało się nim jeździć (lub 40 km/h jak napisał @VirtualX - nie wydaję mi sie):
https://imgur.com/a/pZvjfgZFilmik z mechanika:
https://streamable.com/z4xmp9Filmik z cygana:
https://streamable.com/i6g9c3Coś od siebie: Czekam aż Ziomal przytoczy moje słowa o znajomości z RCON'ami oraz tym że zadbam o zgłoszenie tego do nich bo mamy ze sobą kontakt, tak - napisałem tak i tak zrobiłem. Ale dodaje to również na forum żeby zobaczył to każdy i oficjalnie została podjęta jakaś decyzja. Jeśli chcemy by serwer fajnie prosperował, niech każdy będzie traktowany równi, lub w skrajnych sytuacjach - racjonalnie. Niech kolesiostwo wybrane do administracji przez @Nowak się ogarnie, i zachowuje odpowiednio na swój wiek. Pozdrawiam i nie życzę długiej kariery w adminstracji Panu Ziomal97, patrząc na reakcje czatu na to co wczoraj robiłeś, chyba nie tylko ja Ci życzę odejścia.
-
@kobaaa
Chciałbym dodać ze niestety nie widziałem drugiej osoby która umożliwiła mu naprawę auta, możliwe ze zrobił to sam (jeśli się da), możliwe ze kogoś tepnął. Odstawiałem sadlera w tym czasie i nie widziałem -
Drogi graczu składający na mnie skargę przeanalizuje twoje zarzuty. Obale twój mit odnośnie Infernusa nie należy do gracza reset tylko gracza tynkarz, który pozwolił mi nim jeździć. Krótko odniosę się do twoich dowodów, owszem tepnalem pojazd o id 2345 na golda w bm, bo w aktualnym momencie nie było na serwerze żadnego mechanika. Na serwerze było 20 graczy nie będę utrudniać graczowi rozgrywki, jeżeli mnie ktoś o cos poprosił pomogłem mu, dla każdego innego gracza zrobił był to samo. Nie mam obowiązku przesiadywania na czacie /v oraz /g od tego są te komendy by wyłączyć ten czat jak znajduje się na nim taki troll np. ty. Co do dowodu odnośnie tego, że byłem na cyganie na invie i pytałem o coś co w tym złego ? Nie wykorzystałem rangi do kupienia pojazdu marki sadler. Jestem junior moderatorem i moim zadaniem jest również kontrola miejsc grupowania się graczy czy wszystko jest w należytym porządku. Nie rozumiem twoich zarzutów odniosę się też do słów "po to mam komendy by ich używać". Co w tym złego, że tepne się gdzieś ? Jeżeli nie wykorzystuje rangi do prywatnych celów, a nawet dodam, że serwer jest aktualnie w fazie naprawiania różnych bugow w wolnym czasie też przyczyniam się do tego, by je zniwelować. Nie będziesz mi wydawać polecen, bo doskonale wiem co robie i co mam robić. Przytoczę też frazę odnośnie rzekomego naprawienia pojazdu marki Infernus, jedyną rzeczą jaką zrobiłem była wymiana koła. Gracz posiadajacy golda nie może naprawić pojazdu w którym nie ma kierowcy, śmiało można sprawić logi czy wtedy naprawiłem owy pojazd. Jesteś osobą, która szuka atencji u innych i chce się popisac. Nie będę ingerować w twoje zaczepki w moją stronę. Jesteś zwyczajnie zirytowany tym, że staram się jak najlepiej pomoc rozwinąć projekt jakim jest pylife v2. Byłem w administracji serwera pylife V1 i nigdy nie spotkałem takiego trolla, który, aż tak chce się popisać przed innymi. Nie będę się więcej wypowiadać w tej skargę, poniewaz nie dam się tobie prowokować. Co chciałem to napisałem, czekam na rozpatrzenie skargi.
-
@kobaaa napisał w Skarga na Ziomal97.vid:
Niech kolesiostwo wybrane do administracji przez @Nowak się ogarnie
Z całym szacunkiem do Ciebie, ale wypraszam sobie takie uwagi. Wybrane osoby zostały na skutek głosowania oraz rozmów z resztą członków ekipy, nie był to tylko mój wybór. Mimo, że odszedłem z ekipy to nie pozwolę sobie na mówienie w taki sposób o mojej osobie. Jeśli masz jakieś uwagi co do mojej pracy na stanowisku administratora to napisz do mnie na Discordzie, może uda się to wyjaśnić w sposób taki, abyś nie miał w stosunku do mnie błędnego zdania. Więcej do skargi nie mam nic do dodania - pozdrawiam.
-
@Ziomal97 napisał w Skarga na Ziomal97.vid:
Obale twój mit odnośnie Infernusa nie należy do gracza reset tylko gracza tynkarz
Co jest z toba nie tak?PS. Ssy z imgura sa tutaj w lepszej jakosci: https://ibb.co/album/5XXWqt
Byłem w administracji serwera pylife V1
Dlatego tutaj nie powinienes byc.
Nie będę się więcej wypowiadać w tej skargę, poniewaz nie dam się tobie prowokować.
Po prostu nie checesz sie zblaznic i nie masz sensownych argumentow, mieszasz sie w "zeznaniach"
@Nowak napisał w Skarga na Ziomal97.vid:
Wybrane osoby zostały na skutek głosowania oraz rozmów z resztą członków ekipy, nie był to tylko mój wybór.
Z szacunku do RCON-ow i innych czlonkow administracji nie wrzuce tutaj screenshota co potwierdza ze ludzie zostali wybrani przez ciebie, twoja ekipa! Twoi znajomi! Ty dales tylko liste osob ktore sie dostaly xD. Z jaka ty ekipa glosowales? Z innym moderatorem i mapperem? Smieszne
Jestem junior moderatorem
To powinienes czytac czaty rowniez, a nie je "wylaczac". Zachecam administracje do sprawdzenia w logach czy Ziomal wylaczal czat premium na ktorym sie udzielal gdy bylo pisane o dostepnosci mechanikow. Dziwne. Udzielales sie na nim, wylaczyles go, i jak zaczalem o tobie pisac na czacie co odwalasz to nagle go odpaliles i juz widziales co pisze? Dziwne...
-
Z szacunku do RCON-ow i innych czlonkow administracji nie wrzuce tutaj screenshota co potwierdza ze ludzie zostali wybrani przez ciebie, twoja ekipa! Twoi znajomi! Ty dales tylko liste osob ktore sie dostaly xD. Z jaka ty ekipa glosowales? Z innym moderatorem i mapperem? Smieszne
Śmieszne to jest dopiero Twoje podejście na zasadzie "nie wiem, ale się wypowiem bo chcę być fajny". Nie wiem czym dysponujesz, pewnie jakimś screenem wyciętym z kontekstu, ale skoro już dostałeś od kogoś jakieś screeny ze starych kanałów ekipy to powinieneś dostać też to co opiszę. Rekrutacja została otwarta i przeprowadzona przeze mnie z powodu, że RCON nie miało wtedy wystarczającej ilości czasu, co oczywiście rozumiem i dlatego podjąłem się tego, w innym wypadku pewnie nawet tematu bym nie ruszał, żeby właśnie później nie musieć tłumaczyć niczego graczom Twojego pokroju. Wracając, od samego początku jak otworzyłem rekrutacje napisałem jasno na kanale ekipy, że proszę każdą osobę o przeczytanie podań i w miarę możliwości do następnego dnia do godziny 19.00 żeby wysłali mi listę głosów. W trakcie dnia następnego również to ponawiałem i prosiłem w dalszym ciągu o przesłanie. Dostałem listę tylko od 3 osób (od jednej przed samym wstawieniem wyników), moje głosy były jako czwarte. Skoro ponoć dostałeś jakiegoś screena gdzie wstawiłem listę ziomków to z pewnością też zobaczyłeś, że przy każdej z osób dopisane były głosy w ilości od 1 do 4, pozostałe osoby które się nie dostały nie miały żadnego głosu (a większość osób akurat miała dwa lub więcej głosów co decydowało o ich przyjęciu, niektóre nawet 4). Tutaj proszę akurat RCON lub kogoś, do kogo ponoć oskarżający ma szacunek według swoich słów o potwierdzenie tego co napisałem, bo w dalszym ciągu są to tylko oszczerstwa z jego strony. To, że znam się z częścią osób, które się dostały to nie znaczy, że zostały one wybrane tylko i wyłącznie z tego powodu, pomijając już fakt, że mimo iż pracowali ze mną na pylu w administracji to wcale nie musieliśmy się wzajemnie lubić. Zależało nam na stworzeniu mocnej i doświadczonej ekipy, taka też została wybrana. Nigdy nie da się przewidzieć następstw takich decyzji co do nowych osób, ale spodziewam się że pewnie i tak Ty zrobiłbyś to lepiej.
Skarga nie dotyczy mnie, więc prawdopodobnie więcej się już nie wypowiem bo nie zamierzam robić tu syfu, tak jak wspomniałem wyżej jeśli masz jakieś wątpliwości to napisz do mnie na PW. Nie mam niczego do ukrycia, a wszystko co robiłem to mam w stosunku do tego czyste sumienie. Pozdrawiam.
-
mocnej i doświadczonej ekipy, taka też została wybrana
I stad tyle skarg i zazalen na was?
-
mocnej i doświadczonej ekipy, taka też została wybrana
I stad tyle skarg i zazalen na was?
Nie chcę się wypowiadać za innych, każdy został przeszkolony w jednakowy sposób a to jak działa i się zachowuje to już inna kwestia, na mnie żadnej skargi nie było poza jedną - dotyczącą słusznie nadanej kary. Nie generalizuj.
-
Gracz został wydalony z administracji, skarge przyjmuje.
-
-