Skarga na |SAPD|Groszekjr
-
Data i godzina zdarzenia: 21:30 jakoś
Nick: Diego
Nick oskarżonej osoby: |SAPD|Groszekjr
Mój serial: 932FB0AD3D9A3F8C9ED26009974DD784
Opis: Cześć! Niedawno byłem na podróży z Las Vegas do San Francisco, kiedy niespodziewanie natrafiłem na pojazd, który jechał pod prąd. Aby uniknąć kolizji, próbowałem skręcić w lewo, jednak ku mojemu zdziwieniu, kierowca robił to samo, co doprowadziło do naszego zderzenia. Gdy się pozbierałem, uświadomiłem sobie, że zderzyłem się z policjantem.Zdecydowałem więc zawrócić, aby zażądać odszkodowania za szkody, które wynikły z tego incydentu. Po dogonieniu policjanta, ja i moi towarzysze powiedzieliśmy mu o naszych oczekiwaniach, jednak nie okazał on żadnego zrozumienia dla naszej sytuacji. Wręcz przeciwnie, zignorował nas i odesłał nas z kwitkiem.
Postanowiliśmy zgłosić ten incydent do odpowiednich służb, jednak nasze zgłoszenie pozostało bez odpowiedzi. Wciąż upieraliśmy się przy próbach nakłonienia policjanta do pokrycia kosztów szkód, ale on nie ustępował. W końcu, na domiar złego, wystawił każdemu z nam mandat na kwotę 750 euro. To było naprawdę frustrujące i nieprzyjemne doświadczenie.
To zdarzenie stanowi przykład karygodnego zachowania ze strony funkcjonariusza, który zamiast służyć i chronić, zignorował swoje obowiązki i postąpił w sposób nieodpowiedzialny i niesprawiedliwy. W konsekwencji, doświadczyliśmy nie tylko finansowej straty, ale także utraty zaufania do instytucji, która powinna nas chronić.W związku z powyższym, składam formalny wniosek o odszkodowanie za doznane szkody i nieodpowiednie postępowanie funkcjonariusza policji. Szczegółowo, kwota odszkodowania wynosi 300 euro za uszkodzenie pojazdu, które jest bezpośrednim skutkiem jego błędnej decyzji podczas jazdy. Dodatkowo, domagam się zwrotu kwoty 750 euro, która została mi niesprawiedliwie nałożona jako mandat.
Ponadto, ze względu na emocjonalny stres i straty spowodowane całym incydentem, żądam odszkodowania w postaci 1000 euro za zadośćuczynienie. Wierzę, że taka kwota jest adekwatna do zaistniałej sytuacji, biorąc pod uwagę niewłaściwe i nieprofesjonalne zachowanie funkcjonariusza.
Łącznie, kwota odszkodowania wynosi 2050 euro.
Na koniec, domagam się, aby temu policjantowi odebrano prawo jazdy na okres dwóch dni. Taka kara jest niezbędna, aby przypomnieć mu o odpowiedzialności i ostrożności, jakie powinien okazywać za kierownicą, zwłaszcza będąc przedstawicielem służb porządkowych. Takie działanie będzie służyło nie tylko jako kara, ale także jako lekcja, która pomoże uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.
Dowody w postaci logów lub screenshotów:
Jazda pod prąd i taran - https://youtu.be/j4zJMVXbfjo
Wystawienie mandatu - https://youtu.be/MxMzkturWns
Logi z gry - https://just-paste.it/vvRIbhsyLA -
@Groszekjr prosiłbym o wypowiedź w sprawie jazdy pod prąd.
@Diego ten dział nie jest przeznaczony do składania skarg za czynności funkcjonariusza na służbie. Jeżeli czujesz, że doszło do naruszenia, napisz to tutaj: https://forum.pylife-rpg.pl/category/83/skargi-na-funkcjonariuszy
-
Jeżeli mam się tu wypowiedzieć na ten temat to powiem tylko tyle że starciem kontrolę nad pojazdem, co spowodowało wjazd na przeciwległy pas ruchu, starałem się jak najszybciej z niego uciec i wyminąć pojazd jadący z na przeciwka lecz jak widać nawet na zamieszczonym nagraniu, kierowco nie próbował uniknąć mnie tylko wręcz celowo skręcił w moja stronę. Później nie dawało w spokoju wykomiwac pracy do mnie należącej, wsiadali do radiowozu, skakali po nim, jeździli oraz biegali za mną. Ostrzegałem nie raz o ty jeżeli nie zaprzestaną się tak zachowywać to zostaną ukarani mandatem, więc nie rozumiem dlaczego się skarżą o to że dostali mandat.
-
Mimo wszystko @Groszekjr znalazłeś się na ich pasie ruchu bez włączonej sygnalizacji, dlatego na przyszłość prosiłbym Ciebie, abyś regulował należność za naprawę na miejscu zdarzenia.
W tej sytuacji prosiłbym Ciebie, abyś dogadał się z @Diego odnośnie pokrycia zaległych kosztów naprawy pojazdu. Lecz w myśl zasady:
- Nie składamy skarg za za uszkodzenie pojazdu, chyba że było to faktyczne destruction derby. Takie rzeczy należy zgłaszać poprzez komendę /raport na serwerze.
Nie ingeruję w to kiedy i w jaki sposób się dogadacie, natomiast mimo to prosiłbym, abyście nie lekceważyli tego polecenia.
Ciebie @Diego natomiast proszę, abyś następnym razem takie rzeczy zgłaszał bezpośrednio w grze - mam tu na myśli jazdę pod prąd. Cała procedura wygląda wtedy tak samo - gracz dostaje polecenie o pokrycie kosztów naprawy, jeżeli tego nie wykona dopiero myślimy nad karą. Składając takie rzeczy na forum całość niepotrzebnie się wydłuża. Dodatkowo prosiłbym Ciebie, abyś nie przycinał filmów wyłącznie do momentu zdarzenia, a także pokazywał co działo się przed i po.
W kwestii podejrzenia nadużycia uprawnień przez funkcjonariusza, tak jak pisałem wyżej, administracja nie ingeruje w te rzeczy. Sprawy takie zgłaszamy w dziale SAPD, gdzie zarząd frakcji decyduje o słuszności skargi.
Z mojej strony to wszystko, temat zamykam.
-
-