Skarga na Ziomal97.vid
-
Nick: Norbercik.
Nick oskarżonego: Ziomal97.vid
Serial: nie ma potrzeby
Data i godzina zdarzenia: 20.04.2023r ( 12:20-12:30 )
Opis sytuacji: Na czacie /v zapytałem się czy ktoś skupuje pojazdy na ID ( treść pytania: "Skupuje ktoś auta na id?" ). Po krótkiej chwili dostałem kick'a od administratora wymienionego wyżej za ogłaszanie na /v. Same pytanie na czacie /v, to nie jest ogłoszenie. W przypadku, gdybym napisał te pytanie + "bo sprzedaje takie" to wtedy można to uznać za pytanie, lecz moim zdaniem jechanie na FC i ogłosić pytanie mija się z celem. Dobra, kolejna sprawa jest taka, że po powrocie na serwerze i spytaniu się dlaczego dostałem kick'a powiedział, że ogłaszałem i to nie było pytanie, bo nie użyłem na końcu znaku zapytania "?". Co najlepsze ( można sprawdzić w logach ) na końcu zdania napisałem znak zapytania, a Ziomal97.vid celowo usunął takowy znak z końca zdania ( ss niżej, że był znak zapytania + potem pisze na chacie że go nie było ). Słabe zachowanie i no...
Dowody:
Coś od siebie: -
@Norbercik usunięty znak zapytania nie musi koniecznie świadczyć o celowej manipulacji oskarżonego, kopiując tekst z konsoli w MTA często ostatni znak się źle kopiuje.
-
@divadsn gdyby zle skopiowal lub cos to by napewno po chwili poprawil, ale po jego odpowiedzi stwierdzam, ze to nie byla pomylka…
-
Owszem dostałeś kicka za ogłoszenie na /v. Na serwerze było ponad 200 osób byłem sam z administracji i ogarnąłem wszystkie reporty sam. Sprawdziłem w swoich logach i faktycznie był pytajnik. Mimo tego pytajnika podtrzymuje że jest to ogłoszenie. Widze że wkleiłem bez pytajnika bo akurat tak mi się przekopiowało za co przepraszam. Od razu po tej sytuacji wszedłeś na serwer i otrzymałeś kicka za spam bo zacząłeś bezczelnie spamić na /v. Rozumiem, że mogłeś się zirytować, lecz dostałeś tylko kicka. Nie będę dawał się prowokować na twoje zaczepki. Każdy interpretuje wszystko inaczej. Jeżeli w jakimś stopniu przekroczyłem swoje uprawnienia to bardzo przepraszam. Chciałem jak najszybciej uporać się z raportami graczy, bo było ich bardzo dużo. Następnym razem będę wolniej robić raporty, żeby każde zgłoszenie dobrze przeanalizować. Pozdrawiam.
-
@Ziomal97 Nie rozumiem twojego wytłumaczenia. Mówisz, że zajmowałeś się reportami, a czy na moją osobę jakiś był? No nie, bo w przeciągu 9 sekund nikt nie byłby w stanie tego nawet zgłosić. Druga sprawa to rzekome "ogłoszenie". Powtórzę Ci jeszcze raz, czy w mojej wiadomości znajdowało się stwierdzenie? ( np. "Bo mam takowe na sprzedaż" ) - nie, nie znajdowało się. Co do spamu to bardzo przepraszam za takowe ( 3 powtórzone wiadomości ), lecz czegoś tu nie rozumiem. Inni gracze bez żadnych problemów "spamili" sobie jedną wiadomością przez właśnie 3 razy i nikt z tego nie wyciągał wniosków. Czemu więc zostały one wdrążone na moją osobę? Ostatnią kwestią będzie premia, której nie otrzymałem przez wyrzucenie z serwera. Może jest to nic, lecz wole mieć +250e niż -250e. Twoje tłumaczenia nic tutaj nie znaczą
Poniżej ss, że dostałem kick'a po 9 sekundach:
-
@Norbercik moim zdaniem zostałes ukarany za spam prawidłowo więc tak czy tak byś nie dostał premii w wysokości 250euro. Jeżeli jesteś taką zlotową, że robisz aferę o 250euro zgłoś się do mnie na serwerze to ci przeleje 250 euro, będzie to majatek, który odmieni twoje życie serwerowe. Prosze o rozpatrzenie skargi, nie ma potrzeby się tu przegadywac i robić afery o jakiegoś kicka, jest wiele ważniejszych spraw dla serwera.
-
Ten post został usunięty!
-
Mam nadzieję, że po pieniądzę się zgłosiłeś i sprawa załatwiona. Wyczulę moderatorów bardziej, aby zwracali uwagę przy kickowaniu graczy.
Nie mam tutaj większych podstaw do ukarania, więc skargę odrzucam. Ziomal był sam na sporą ilość osób, więc miał prawo się nieco zachować odruchowo. Przepraszamy za kłopot i mamy nadzieję, że się więcej nie powtórzy.
Zamykam.
-
-