Skarga na AsKuWa
-
Nick: |SMSA|stewiak.*
Nick oskarżonego: AsKuWa
Serial: 185BC10993647C14EC348AB43E697D31
Data i godzina zdarzenia: dnia 18 grudnia 2024 roku o godzinie 12:30
Opis sytuacji: Chodzi o sytuację, w której moderator wielokrotnie teleportował mnie na dach podczas służby i napisał na mnie report co jeden z aktualnych Administratorów jest w stanie potwierdzić. Znacząco utrudniało mi prowadzenie pojazdu oraz realizację zadań dotyczących mojej służby. Działanie to wydaje się celowe i nieuzasadnione, a jego konsekwencje prowadzą do frustracji w gronie frakcji Straży Miejskiej co do mojej osoby. Później to ja mam wyciągane z tego konsekwencje a administracja dalej robi swoje bez karania. Moja skarga nie wpływa tylko w moim imieniu a w imieniu wielu graczy. Moderator zajmuje się na ten moment niczym innym niż tepaniem sobie samochodów, nadużywaniem uprawnień moderatora, a jeśli chodzi o napisanie raporta, to zamiast ci pomóc napiszę na ciebie drugiego xD. Piszę skargę dlatego że to ja mam później wyciągane konsekwencje i cały czas jestem ten gorszy poprzez rzekome odwalanie czy np. "afk.
Dowody: https://streamable.com/m6l7l9
Coś od siebie: Chciałbym dodać, że w ubiegłym roku za podobne zachowania zostały wydalone dwie osoby z Administracji w których ówczesny moderator również posiadał swój udział a nie został uwzględniony, obydwoje również zostali za takie czyny wyrzuceni bez wcześniejszych skarg. Wydaje mi się, że ukaranie moderatora jakimś przykładowym zawieszeniem na jakiś okres tudzież degradacją na rangę niższą nic nie zdziała, po czasie i tak wróci na swoją rangę i będzie robił to samo, aczkolwiek bardziej będzie uważał na to co robi i przy kim, chciałbym jedynie nadmienić, że to nie pierwsza sytuacja w której Asek nadużywa swoich uprawnień, przeszkadza innym w grze i bawi się swoimi uprawnienami. Według mnie jest to osoba zbyt kontrowerysjna na taką rangę. -
Zrobiłem to całkowicie bez większego pomyślunku "4fun" nie spodziewałem się że mogą cię dotknąć jakieś konsekwencje???
Nie chciałem zaszkodzić twojej rozgrywce, tylko nieco się oderwać od szarej rzeczywistości. Przepraszam jeśli poczułeś się niekomfortowo to był ostatni raz.
Przyznaję się do tej totalnej głupoty i przepraszam a zarząd SMSA proszę o cofnięcie jakichkolwiek ostrzeżeń.
@Ozney -
Sam wiesz że sytuacja nie powtarza się raz pierwszy i może w końcu będziesz miał czelność się do tego przyznać. Mam nadzieję że konsekwencje i tak zostaną wyciągnięte, czekam na dalsze rozwinięcie sprawy. Osobiście mnie nie masz za co przepraszać bo to nie jest pierwszy raz ale na ten moment wybaczam. Chcę żeby w końcu była sprawiedliwość :)) A nie na każdą skargę albo sam sobie zamkniesz albo odpiszesz że przyznajesz się do głupoty.
-
Oczywiście że tak, nie neguje że wcześniej takie sytuacje miały miejsce.
Do tej pory nikomu to lub podobne sytuacje nie przeszkadzały bo robiłem to ze znajomymi osobami na serwerze które nie miały problemu.
Nie spodziewałem się że tak bardzo ci się to nie spodoba bo byliśmy spory kawał czasu razem w Jinno i kojarzę że mieliśmy nie najgorszy kontakt.
Moim celem nie było pogorszenie twojej sytuacji we frakcji, lecz zwykłe nieprzemyślane wygłupy. -
Zabawa zabawą zawsze jest jakimś stopniu ale ostatnim czasem jest co raz to gorzej. Więc stąd moje oburzenia i na ten moment przez to że posiadam taki i owy dowód mój minus został usunięty, a każdy wie że bycie w frakcji polega na zabawie jak i pełnieniu swoich obowiązków dostawanie plusiw, awansowanie, a nie odwalanie i bycie za to karanym. Mniejsza nie jesteś jedynym administratorem który coś zrobił albo czeka aż mi się powinie noga. Sorry bardzo ale już mówiłem że albo zaczniecie podchodzić do rzeczy normalnie z powagą. Więc nawiązując do tematu nie chcę cię zostawić bez kary na kolejnym twoim powinięciu przez który mogło się coś zadziać w Straży Miejskiej gdyby nie mój klip.Jak wszyscy to wszyscy ja liczę na jakieś konsekwencje.
-
Skarga zostaje rozpatrzona pozytywnie, a Moderator @xAsek zostaje zawieszony na okres 7 dni.
Jednocześnie chcemy przypomnieć, iż Moderator jeszcze do niedawna był jednym z najaktywniejszych i pomocnych członków Administracji, mimo wszystko takie zachowania nie będą tolerowane, a następne skargi będą znacznie bardziej surowsze. Został mu także zabrany dostęp do bocznicy, co również jest istotnym środkiem dyscyplinującym, aby wyraźnie zaznaczyć standard obowiązujący w gronie Administracji.
-
-