Skarga na szafka_nocna
-
Nick: DesmondMustard
Nick oskarżonego: szafka_nocna
Serial: E018F21A0C5ACC824A315B1ECD033143
Data i godzina zdarzenia: ~18:20, 06.12.2023
Opis sytuacji: Pracuje sobie na mechaniku, stoję na stanowisku lakierniczym, nikomu krzywdy nie robię i dostaje zakaz pracy bo według w.w afczę na stanowisku. W dowodach załączam nagranie, że cały czas jestem aktywny w grze i mimo prób wytłumaczenia moderatorowi, że to jest stanowisko jak każde inne to moderator twierdzi, że musze stać na stanowisku mecha bo tak. Tłumacze mu, że tam już ktoś jest i gdy jest kolejka to wtedy tam podbiegam i naprawiam (prawdopodobnie do sprawdzenia w logach, że naprawiałem). Wole stać przy lakierniku bo oglądam sobie serial na drugim ekranie i biorę spray'a, bo na normalnym stanowisku jak nikogo nie ma to wywala po 5 minutach. Gość obok robił to samo tylko, że zamiast brać spraya brał oponę i zakładał do swojego auta - z tym problemu już nie było, więc nie wiem dlaczego dostałem zakaz pracy.
Dowody: https://www.youtube.com/watch?v=mc40BMkAcgk
Coś od siebie: No chciałbym odzyskać tego mecha w miarę szybko, bo zmiany wprowadzone zostały właśnie po to, żeby ktoś na tym mechu cały czas był aktywny i dokładnie to robiłem. Na nagraniu widać, że cały czas obserwuje stanowisko mecha i gdy tylko sie tam ktoś pojawia to podbiegam i naprawiam. -
Hejka, kara została nadana słusznie. Było na Ciebie ponad 5 reportów w przeciągu 30 minut, wszystkie o podobnej treści - "gracz afczy na mechu". Sam widziałem jak omijałeś anty afk na mechu, do czego się przyznawałeś. Wcześniej z resztą kilkukrotnie upominałem Cię, byś stał na stanowisku, a nie gdzieś się chował.
Pkt. 5 regulaminu działu mówi:
"Nie rozpatrujemy skarg za nadane kary - to członek ekipy decyduje na miejscu zdarzenia o słuszności nałożenia kary. " -
Człowieku, przecież masz nagranie - widzisz co robiłem i jak robiłem. Kto reporty wysłał - nie wiem. Jak omijałem antyafk? Biorąc kolejnego spraya? Przecież Xen właśnie z tego powodu to dodał, żeby można było sobie odświeżyć.
Gdzie ja się przyznawałem do omijania antyafka? Na tym nagraniu pisząc ironicznie do Ozney? Przecież to jest stanowisko, stanowisko lakiernicze. W jaki sposób ja się niby chowam człowieku? xD
-
@Desmond Po głębokim przeanalizowaniu wszystkich aspektów skargi na moje postępowanie, jestem w stanie stwierdzić, że faktycznie wina leży gdzieś tam po mojej stronie. Co prawda schowana gdzieś głęboko w kieszeni, ale jednak. Na swoje usprawiedliwienie jednak muszę nadmienić, że na dzień 06.12.2023 nie mieliśmy ŻADNYCH wytycznych dot. postępowania wobec osób nadużywających (wg. mnie), pracy mechanika samochodowego, co skutkowało w nadinterpretacji regulaminu, oraz nadania Tobie kary, jaką był zakaz pracy. Tamtego dnia było na Ciebie ok. 3-4 reportów, wszystkie o podobnej treści, mianowicie o Twoim rzekomym afczeniu na stanowisku.
Więc tak jak napisałem, uważam, że w pewnym stopniu jestem winny, a Ciebie proszę o to, abyś następnym razem wysyłał CAŁE nagranie a nie tylko wygodny dla Ciebie urywek.
Pozdrawiam
-
@szafka_nocna Nagranie jest pełne, niestety nie robiłem 30 minutowej relacji z mechanika bo nie wiedziałem, że taka sytuacja będzie miała miejsce. Gdy otrzymałem karę to zapisałem powtórkę (ostatnie 5 minut) i tylko tyle posiadałem.
Akcja dla mnie była o tyle dziwna, bo przy tych osobach które stoją na lotniskowym mechu to ja jestem aniołkiem. Tak czy inaczej - szkoda, że nie udało się tego ogarnąć szybciej bo oczekiwałem tylko usunięcia kary i byłoby po sprawie. Nie zależy mi na udupianiu kogokolwiek, więc jak dla mnie można zamknąć i uznać sprawę za rozwiązaną.
-
@Desmond napisał w Skarga na szafka_nocna:
oczekiwałem tylko usunięcia kary
Nie żeby coś, ale z tego co pamiętam, to Ci ją zdjąłem
-
@Desmond Przepraszamy za tak długi okres oczekiwania na rozwiązanie skargi, lecz były inne tematy, a każdej sprawie staramy się przyjrzeć dokładnie, decyzje podejmujemy również wspólnie w naszym gronie. Przechodząc do sedna sprawy, moderator reagował na raporty bo takie ma zadanie, nie wnikam już czy były one słuszne, czy nie, wiemy doskonale jak to wygląda wśród graczy i tutaj nie ma co się rozpisywać na ten temat. Co do wytycznych, no to zgodzę się tutaj z tym co napisał @szafka_nocna , ponieważ nie przedyskutowaliśmy dokładnie tematu i były osoby które różnie reagowały na takie sytuacje. Wątek ten był poruszony dzisiaj rano na naszym discordzie, omówiliśmy również też skargę. Cieszę się, że doszliśmy do porozumienia i nikt nikomu nie ma nic za złe, mam nadzieję, że podobne sytuacje nie będą miały już miejsca. Skargę uważam za rozwiązana, więc temat zamykam.
Życzę wszystkim czytającym miłego wieczoru.
-
-