Skarga na AroweK*
-
Odniosę się do w/w. Na wstępie wspomnę, że w regulaminie jest mowa o ,, przyjęciu do służby kandydackiej".
Osoby przyjęte przeze mnie na stanowiska oficerskie, posiadają niezbędną wiedzę do tego, aby przekazywać wiedzę innym taką, jaka może zostać zastosowana w życiu realnym. Służba kandydacka na czas pierwszego naboru po powrocie, została jednorazowo zniesiona o czym informowałem osoby biorące udział w rozmowie na dc, chyba, że czegoś nie pamiętam (jest o tym mowa również w ogłoszeniu o naborze). Stopnie Oficerskie tym razem, były pominięte pod względem wymogu godzinowego, ponieważ tutaj nie ma mowy już o służbie kandydackiej. Nikogo nie namawiałem do założenia konta, ale jak widzę spekulacje dają o sobie znać. Ciężko mówić tutaj o przegranych godzinach, doświadczeniu z serwera który się odbudowuje i na który przychodzą nowi gracze. Cóż mogę więcej do tego dodać...Przyjmowanie do frakcji w taki a nie inny sposób spowodowane jest brakiem osób chętnych do wstąpienia w nasze szeregi. Tylko w taki sposób musimy zachęcić graczy. Każdy przyjmowany gracz (czy to przeze mnie czy przez @Aronek) uzyskuje informacje o obowiązkowych szkoleniach z zakresu różnej dziedziny ratownictwa dopiero w czasie, kiedy uzyskamy wystarczającą ilość osób w składzie frakcji. To również pisałem na dc.
Jedynego, kogo znam ze starej edycji serwera jest @Harez który również był tamtejszym funkcjonariuszem PSP Pylife V1. Poza tym, każda osoba która się do mnie zgłosiła w jakikolwiek sposób po wybraniu mnie na Generała Brygadiera, przechodziła rozmowę która była dość wnikliwa w to, kto jaką ma wiedzę.
Dodam tylko, że ja również zostałem przyjęty na lidera frakcji, bez wymagającej liczny godzin - To tak jakby ktoś jeszcze nie wiedział za co skargę może pisać
-
W ciągu 1/2 dni otworzymy temat na forum PSP dla Oficera prasowego. Rozmyślaliśmy o tym, ale po tym za zarzucają nam gracze, będzie to najlepszy sposób przekazywania wszelkich podjętych przez nas decyzji w sprawie frakcji!
-
Witam, jako iż jestem członkiem zarządu i osoba odpowiedzialna za rekrutacje wypowiem się co nieco.
Zacznijmy od początku.
Zostałem powołany na zastępcę ArowKa nie z powodu kolesiostwa ale z powodu mojej wiedzy serwerowej jak i pożarnej w prawdziwym życiu. Wracając do nieszczęsnego tematu rekrutacji, jest ona prowadzona OSTATNI raz w taki sposób, gdzie dokładnie jest to napisane w poście o rekrutacji. Musieliśmy to zrobić w taki sposób ponieważ potrzebujemy graczy którzy są chętni i zaanagażowani, aby rozwinąć w jakiś sposób frakcje. Doskonale wiesz ze frakcja nie cieszy się dużym zainteresowaniem. Jeżeli masz jakie kolwiek zastrzeżenia do mojej wiedzy lub do przeprowadzania rekrutacji, zapraszam osobiście. Obiecuje ci ze bez jakiejkolwiek wiedzy pożarniczej nie zdasz egzaminów które występują podczas rekrutacji. Dla każdej osoby poświęcam czas indywidualnie, ponieważ to ja je „rekrutowałem”. Osoby są przeszkolone z najważniejszych rzeczy, a gdy uzyskamy ilość 7 bądź więcej osób na randze starszego strażaka będzie przeprowadzane głębsze szkolenie zahaczające o ratownictwo techniczne, medyczne, chemiczne czy wysokościowe. Każda z nowych osób zna korespondencje radiowa, regulamin oraz działanie jednostki na plamie oleju, działanie i postępowanie na wypadku czy podczas pożaru. Dla twojej wiedzy we frakcji nie ma zadnego kolesiostwa, sprawami serwerowymi jak i tymi na forum zajmujemy się i poświęcamy na to swój wolny czas. W zarządzie zasiadają osoby które nie afcza na służbie tylko zajmują się materiałami oraz innymi ważnymi rzeczami. Możemy to udowodnić w piękny sposób i pokazania ze niektóre osoby więcej czasu spędzają na forum niż na serwerze, bo nie zajmują się zarabianiem pieniędzy tylko tym żeby wiedza przekazana była w jak najbardziej skuteczny sposób.
Potrafisz przyjść na serwer discord i wytykać nam błędy w prowadzeniu frakcji, starasz się za każdym razem sprowokować ArowKa i pomawiasz nas każdym razem o kolesiostwo. Kazdy rozumie twoja gorycz, ale uwierz ze z całych sił staramy się aby frakcja miała swój złoty czas. Tak jak wspominałem już wyżej, jest to ostatnia taka rekrutacja i uwierz mi ze osoby są przeszkolone i potrafią działać na akcji.
Dziękuje za uwagę i spokojnego wieczoru.
-
Widzę, że nadal nie rozumiesz głównego zarzutu
@Darkpower napisał w Skarga na AroweK*:
Czy osoba nie spełniająca nawet warunków przyjęcia do frakcji jako kandydat powinna zajmować tak ważne stanowisko? Śmieszne jest dla mnie tłumaczenie które lider przyjął na dc, że wszystkie osoby przyjęte do pomocy są w IRL w straży i mają wiedzę na temat pożarnictwa. Oczywiście tego nie podważam i jest to ważne do tworzenia frakcji, jednakże na serwerze równie ważna jest umiejętność odgrywania RP, znania realiów serwera i doświadczenie na serwerze, którego ów gracz nie posiada.
Rozumiem, że to nie jest nic dziwnego że ktoś w dzień założenia konta albo 2 dni po założeniu konta na serwerze zostaje przyjęty do zarządu frakcji, lub ktoś kto przez 5 miesięcy rozegrał 5 godzin. Jeszcze raz tak jak powiedziałem, NIE PODWAŻAM TEGO, ŻE MAJĄ WIEDZĘ. Ale to nie jest jedyny aspekt, który powinien być brany przy dobieraniu zarządu frakcji. Powinno się chyba zweryfikować osoby pod kątem zaangażowania i czasu który poświęcą na grę i rozwój frakcji.
@AroweK napisał w Skarga na AroweK*:
Stopnie Oficerskie tym razem, były pominięte pod względem wymogu godzinowego, ponieważ tutaj nie ma mowy już o służbie kandydackiej. Nikogo nie namawiałem do założenia konta, ale jak widzę spekulacje dają o sobie znać. Ciężko mówić tutaj o przegranych godzinach, doświadczeniu z serwera który się odbudowuje i na który przychodzą nowi gracze. Cóż mogę więcej do tego dodać...
Ten fragment jest dla mnie abstrakcyjny, jak osoby, które mają być przykładem dla innych członków frakcji, mogą nie być objęte wymogiem godzinowym, którego wymaga się od kandydatów. Powiedz mi jak inaczej można interpretować, że ktoś kto ledwo założył konto dostał takie stanowisko. ,,Ciężko mówić tutaj o przegranych godzinach, doświadczeniu z serwera który się odbudowuje i na który przychodzą nowi gracze.'' Serwer nie istnieje od miesiąca tylko od ponad pół roku. Zgadzam się, że mogą przybywać na niego nowi gracze i jak sam napisałeś są to NOWI GRACZE, którzy nie mają doświadczenia z tym serwerem i nie powinny na dzień dobry być w zarządzie frakcji.
Co do Hareza, nic o nim w mojej skardze nie pisałem, więc nie rozumiem poruszania go w tym wątku. Myślę, że to akurat jest odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.
@AroweK napisał w Skarga na AroweK*:
Dodam tylko, że ja również zostałem przyjęty na lidera frakcji, bez wymagającej liczny godzin - To tak jakby ktoś jeszcze nie wiedział za co skargę może pisać
To prawda, ale jesteś graczem od początku serwera, szybko zdobyłeś brakujące godziny, także nie widzę tu żadnego problemu. Poza tym czytając podania, też nie wybrałbym nikogo innego na lidera poza tobą.
Co do odpowiedzi Aronka:
Widzę, że również nie rozumiesz treści skargi, napisałem:
@Darkpower napisał w Skarga na AroweK*:
Pomijam już fakt dziwnego systemu przyjmowania członków do PSP, bez przejścia przez czas akademii, ale to już sprawa lidera frakcji.
Nie mam o to do was problemu, to już wasza sprawa jak prowadzicie rekrutację.
Nie mam też zarzutów do wiedzy jaką posiadasz, ani do twojego zaangażowania w rozwijanie frakcji.
Nie wspomniałem również nic w skardze o afczeniu, poruszyłem ten temat na discordzie, ale było to w kontekście tego że obecnie jest mało zgłoszeń i PSP nie ma aktywności do czynnego odbywania służby. Były to raczej słowa mające na celu zachęcić administrację do dodania na serwer wspominanych zarówno na serwerze, jak i na discordzie alarmów przeciwpożarowych itd.Nie mam również na celu, aby kogoś prowokować, ale powiedz mi szczerze, stojąc z boku, jak odbierałbyś że w zarządzie frakcji są osoby mające 5h na serwerze albo konto od 2 dni? Według ciebie to nic dziwnego?
Proszę o dogłębne przeanalizowanie tej sprawy przez administrację, nie opierając się tylko na treściach zawartych w tym wątku, aby nikt nie został niesłusznie ukarany.
-
Widzę, że zarządu również nie dotyczy wyrabianie normy. (Gatek_KA oraz kvbvss zostali już ukarania). Ale jak widać są równi i równiejsi. Gatek_KA grał w tym tygodniu 3h 41m i został zdegradowany(to prawie tyle ile łącznie ma rozegrane następny kolega), natomiast DzikiSpawacz rozegrał uwaga 14 minut i nie został ukarany, (na końcu dowody w postaci ss). Rozumiem, że to jest to zaangażowanie przez nich, o którym pisałeś.
W między czasie Gatek_KA zmienił też nick na |PSP|, pewnie żeby nie można go było znaleźć w panelu :). Ale widzę, że już zamienił z powrotem.
Nie wiem po co idziecie w zaparte, że wybraliście odpowiednie osoby, zamiast przyznać się do błędu i zrobić czystki. Widocznie honor nie pozwala przyznać, że wiedza na temat pożarnictwa to nie wszystko co jest potrzebne do bycia w zarządzie PSP na serwerze.
-
Kłaniam się nisko, jest to ostatnia odpowiedź na tą skargę i mam nadzieję że w niedługim czasie zostanie ona rozwiązana.
Więc tak, gracze wymienieni powyżej czyli Gatek i kvbvs zostali ukarani za łamanie regulaminu oraz nie wywiązanie się z przyjętej umowy. Została przeprowadzona z nimi rozmowa, podczas której wszystkiego się dowiedzieli. Rozmowa również nie ominie gracza o nicku DzikiSpawacz. Nie sądziłem że będzie ktoś tak zdesperowany do liczenia godzin w tygodniu innym graczom. Uwierz że każdy jest równy we frakcji i innej opcji nie ma! Możesz siać herezję i inne nieprawdziwe informacje, ale nie narzucisz nam tego że kogoś traktujemy lepiej a kogoś gorzej. Każdy kto zasługuję na nagrodę, dostanie ją, a każdy kto zasługuję na karę, również ją otrzyma. Z każdym członkiem zarządu była umowa, z której się nie wywiązali, więc ponieśli za to konsekwencję. Tak jak wspomniałem wyżej będzie również przeprowadzona rozmowa z wspomnianym już DzikimSpawaczem. Daliśmy dany okres czasu na poprawę, każdy miał drugą szansę, bo tak jak sam to wspomniałeś, każdy na nią zasługuje. To czy ktoś to wykorzysta zależy od niego. Naprawdę skończmy już ten żmudny temat, bo to może ciągnąć się wiecznie.
Dziękuję za uwagę, spokojnej niedzieli!
-
Ja od siebie polecam wyjść na dwór i zaczerpnąć świeżego powietrza, wentylator od komputera to nie to samo. Ja również ostatni raz się tutaj wypowiem. Chodź wszystko wymienił już na dobrą sprawę @Aronek.
Mam gdzieś, że napisałeś skargę - to nie zatrzymuje mnie w tym, żeby podjąć jakiekolwiek decyzje związane z frakcją. Decyzja o ukaraniu graczy została podjęta w związku z skargą jaka na nich wpłynęła, gracze nie ponieśli większych konsekwencji, ponieważ do błędu się przyznali… i wyrazili skruchę.
Każdy, kto ma zostać jakkolwiek ukarany w frakcji ma wcześniej rozmowę, bo z ludźmi trzeba przede wszystkim rozmawiać i w miarę możliwości dochodzić do porozumienia.
Nie wziąłeś pod uwagę tego, że każdy ma życie prywatne i nie spędza całego swojego życia przed komputerem (a wydaje mi się, że ty do roboty nie masz dużo xd). Weźcie się za coś poważnego, bo to jaką szopkę odstawianie do tej pory przekracza pojęcie młodego człowieka
W przypadku Demianka, zgłoszona została np. Nieobecność przez życie prywatne przez okres 7 dni (o ile tak cię bardzo to obchodzi).
Dodam osobiście, że my z @Aronek oraz @Harez wywiązaliśmy się z swoich obowiązków do tej pory. Wam życzę miłego, dalszego siedzenia w tej skardze.
Dodam, że nie rozumiem po co wtrącasz nosa do frakcji jaką się zajmujemy, nie wiem nie udało Ci się dostać czy co? Gra jest po to, żeby zluzować gacie trochę, odpocząć, odprężyć się - Ty zrozum to.
Proszę administracje @XeN @gtkvba o rozpatrzenie powyższej skargi.
-
Jest to już moja ostatnia odpowiedź w tej skardze.
@Aronek napisał w Skarga na AroweK*:
Nie sądziłem że będzie ktoś tak zdesperowany do liczenia godzin w tygodniu innym graczom
Nie jest niczym trudnym, ani objawem żadnego zdesperowania porównanie godzin z ss zawartego w skardze z obecny stanem. Tak naprawdę, w tym czasie wcale nie musieli być na służbie, ale to tylko szczegół.
To co piszecie potwierdza tezę, jaką zawarłem w skardze. Przyjęliście do frakcji osoby, które nie mają doświadczenie na serwerze i nie znają jego realiów. Ślepo uwierzyliście, że ktoś, kto ma rozegrane 5 godzin przez 5 miesięcy albo konto od 2 dni będzie wyrabiał cotygodniową normę.
Proszę o sprawiedliwe rozpatrzenie skargi, jak widać Panowie nie mają za grosz skruchy, ani refleksji.
PS. Dodaje SS otrzymany od innego gracza po przeczytaniu tej skargi, jak widać lider frakcji nie umie także zachowywać kultury co do graczy na serwerze. https://imgur.com/a/SKzHw1l
Pozdrawiam
Darkpower -
Osoba która dostarczyła ci owego screna również nie potrafi zachować się na służbie, delikatnie widzę tu hipokryzje.
Miłego!
-
Z uwagi na to, że sprawa tyczy się lidera ugrupowania, sprawa musiała zostać przedyskutowana wewnątrz administracji - dlatego rozwiązanie tego tematu zajęło tyle czasu, za co bardzo przepraszam wszystkich zaangażowanych.
Temat jest bardzo rozbudowany, pojawia się w nim wiele tematów, uwag, spostrzeżeń, lecz @Darkpower musisz wiedzieć, że chociaż administracja sprawuje piecze nad serwerowymi frakcjami, to dalej pozostają one samodzielnymi jednostkami, z własną hierarchią i regulaminem który sporządza i egzekwuje zarząd frakcji. Dlatego kwestia minimalnego limitu godzinowego we frakcji pozostaje w geście jej zarządu, to samo tyczy się normy godzinowej i nadawania kar wewnętrznych na członków ugrupowania.
Poświęciliśmy wewnątrz administracji dużo czasu na dyskusje odnośnie całokształtu frakcji i musimy przyznać rację w jednym - Państwowa Straż Pożarna odstaje na tle innych frakcji. Lecz nie uważamy by było to spowodowane złym zarządem, a po prostu stosunkowo niskim zainteresowaniem wśród graczy przez brak dostatecznej ilości zadań na służbie.
Będziemy starali się zmienić tę postać rzeczy, lecz nie poprzez zmianę zarządu frakcji, a wspieranie istniejącego. Wierzymy, że @AroweK jest słusznym kandydatem, lecz będziemy również uważnie monitorować sytuacje i w razie konieczności pojawi się z naszej strony stosowna interwencja.
Temat uważam za wyjaśniony.
-
-