Skarga na Finlandia
-
@AkuaFite Druga sprawa panie farmazonie ty napisałes do mnie o zwrot gotowki juz jak przestał ci odpisywać a nie od razu po tym jak napisałem ci kto ci sprzeda PP i wiedziałeś ze ja nie mam twoich pieniezdy tylko gosc o ktorym ci pisałem wiec przestań pisać brednie tak jak pisałem lecisz teraz w ch*ja za przeproszeniem ponieważ jezeli miałbys problem o to kto sprzedaje ci PP to czemu MINUTE PO TYM NIE NAPISAŁEŚ O ZWROT I DO NIEGO BO WIEDZIALES ZE TO ON MA KASE, a zrobiłeś to dopiero jak wyszło tak ze chlop zniknął z serwera bo nie rozumiem twojego toku myślenia teraz xd?
-
Prosze bardzo są z tego logi.
[2023-04-16 20:12:09] [Output] : >> AkuaFite(322): dobra to pisz do MRDzinold on ci to wysyla i mu daje kase
[2023-04-16 20:12:12] [Output] : 155 Yamaha*: SELL 2700PP /PM OFFY!!!
[2023-04-16 20:12:13] [Output] : ✓ Przekazujesz 6000.00 € graczowi MRDzinold/610.
[2023-04-16 20:12:14] [Output] : >> d-_-b
[2023-04-16 20:12:17] [Output] : >> MRDzinold(610): trzymaj
[2023-04-16 20:12:21] [Output] : >> MRDzinold(610): id 322
od razu po tym napisałem ci kto ma ci dać te PP i dlaczego w tamtym momencie nie napisałeś że jednak rezgynujesz z transkacji tylko dopiero po fakcie i teraz szukasz we mnie winnego? -
[2023-04-16 20:12:49] [Output] : << MRDzinold(610): dobra zaraz wyśle
tutaj njawet jest twoja wiadomość chłopie do mnie ze sam czekales az ci wysle to dalzcego nie zrezygnowales juz w tamtym momencie skoro przeskadzalo ci to ile gracz ma PG czy tam preki zbitej po co mówisz takie farmazonwy >
[2023-04-16 20:12:53] [Output] : >> AkuaFite(322): zaraz ma wyslac napisal
[2023-04-16 20:13:23] [Output] : >> AkuaFite(322): pisz do niego on to ogarnia -
śmieszne jest to że piszesz o tym ze zaufales mi bo mialem duzo zbitej repki i PG... XDDDDD to dlaczego po prostu nie kupiłeś tego na rynku skoro miałeś obawy bo jak widac nie przeszkadzalo ci potem ile gracz ma PG i repki mogles na spokojnie go sprawdzic podalem ci NICK jego i id jezeli cos by ci przeszkadzało mogles napsiac ze rezyggnuejsz i prosisz o zwrot gotowki juz w tamtym momencie a nie po fakcie xddd i jeszce do mnie się prujesz. Ja tylko szukałem osob i pomagalem mu je znalezc i to tyle w moim udziale w tym napisalem ci rowniez ze gracz doładowuje pp na nick skoro miales z tym problem jakikolwiek to czemu nie kupiles tego w urzedzie.
-
@Gracush napisał w Skarga na Finlandia:
[2023-04-16 20:12:09] [Output] : >> AkuaFite(322): dobra to pisz do MRDzinold on ci to wysyla i mu daje kase
[2023-04-16 20:12:12] [Output] : 155 Yamaha*: SELL 2700PP /PM OFFY!!!
[2023-04-16 20:12:13] [Output] : âś“ Przekazujesz 6000.00 € graczowi MRDzinold/610.Dzięki za dostarczenie na siebie dowodów. Dokładnie 4 sekundy po otrzymaniu wiadomości, że to jednak nie ty sprzedajesz, tylko jakiś MRDzinold moje pieniądze były już u oszusta.
Tutaj mam pytanie do ciebie: ty naprawdę tak bardzo nie ogarniasz, że oszuści nie oddają pieniędzy, jak się ich ładnie poprosi, czy tylko zgrywasz tłumoka, żeby jakkolwiek spróbować wymigać się od kary?
Z wysłanych przeze mnie i przez ciebie logów jasno wynika, że o fakcie, że to nie ty sprzedajesz dowiedziałem się po przekazaniu pieniędzy, więc nie powielaj tego argumentu, że mogłem go wcześniej sprawdzić itp., bo NIE MOGŁEM.
Dodatkowo twoich wypowiedzi nie na się czytać, bo tak niepoprawny język (składnia i interpunkcja totalnie leżą) aż kole w oczy.
Dodatkowo pragnę zaznaczyć, że drugi oszust potem prawdopodobnie rozdawał te pieniądze "losowym" graczom, więc być może była to zorganizowana akcja, żeby rozdać znajomym pieniądze z oszustwa. Jeśli obaj gracze nie otrzymają kary, to w oczach moich, jak i zapewne innych graczy będzie to oznaczało ciche przyzwolenie na przeprowadzanie takich działań (tj. współpraca z oszustem). -
@AkuaFite ty naawet sie nie zapytales go czy ci odda skoro to, ze mial mało PG ci nie odpowiadalo wiec po co stwierdzasz samemu faktu jak juz jest po fakcie bo nie rozumiem o czym ty mówisz chłopie? Ty sam masz jakies swoje przeświadczenia na jakis temat i tłumaczenia a dopiero po fakcie masz problem xdddd
-
@AkuaFite tak jasne perma niech mi dadzą bo chlop chcial zebym powystawial pp na sprzedaz i mu pomogl w szukaniu ludzi gdzie tlujmacze ci ze nie mam twoich pieniedzy xddd
-
@AkuaFite poza tym cały czas tlyumaczysz sie tym ze ale przeciez oszusci tak latwo nie oddaja ale przeciez on mial inne PG od ciebie ALE TY NAWET NIE SPROBOWALES NAPISAC DO NIEGO SKORO CI TO PRZESZKADZALO PO TYM JAK NAPISALEM ZE TO NIE JA SPRZEDAJE TLYKO INNY GRACZ I ON MA KASE ZEBY CI JA ODDAL CZEGO NIE ROZUMIESZ? i próbujesz szukać winnego we mnie skoro kurwa pisze ci kolejny raz i juz wiecej nie moge tego powtarzac ze nie mam twoich pieniedzy i pisalem ci sekunde po tym o tym do ciebie to dlaczego nie napisales od razu ze ci to przeszkadza albo nie kupiles przez urzad po prostu xddd
-
Ugh... nie wiem, kto w tym momencie wykazuje się mniejszą inteligencją - ty, bo cały czas wałkujesz jeden, ten sam argument, który podważyłem i wykazujesz się brakiem znajomości poprawnej polszczyzny, czy ja, który w ogóle wdaje się z tobą w "dyskusję", o ile można w jakikolwiek sposób podciągnąć pod tę definicję ten temat.
Co do twojego w kółko wałkowanego argumentu, że do niego nie pisałem o zwrot, to można wybrać jedną z trzech opcji:- Nie czytałeś moich wypowiedzi.
- Czytałeś, ale masz problem z przyswajaniem logicznie napisanego tekstu.
- Masz pamięć złotej rybki.
Na dowód proszę:
@AkuaFite napisał w Skarga na Finlandia:
Odpowiadając na argument "mogłeś do niego napisać o zwrot gotówki": ja ją wysyłałem tobie, czy jemu? Pisałem do ciebie o zwrot, to zacząłeś mnie wyzywać. Do niego też napisałem, a co mi szkodziło (pomimo świadomości, że i tak nie odda). Jeśli myślisz, że oszust odda ci twoje skradzione pieniądze, to musisz być naprawdę bardzo naiwny, albo mało inteligentny.
Dla jasności sytuacji, żebyś może zrozumiał, pierwszy raz fraza "MRDzinold" pojawiła się w tym momencie:
czyli po przekazaniu pieniędzy tobie. Do tego momentu nie miałem pojęcia, że ogłaszasz tylko dla jakiegoś randomowego gracza.
Co do twojej "tylko pomocy":
To popratrz:
Art. 286. [Oszustwo]
§ 1.
Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 3.
W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.To tyle z tego, co mam do dodania, nic więcej nowego raczej z tej sprawy nie wyniknie (
do głównego postututaj, bo tam nie mogę już edytować, dodaję jeszcze link ze screenami ukazującymi "dojrzałe i kulturalne" zachowanie oskarżonego https://imgur.com/a/BAFiq2B). -
@AkuaFite ty jesteś głupi czy udajesz piszes do mnie o oddanie 6k chyba z 15 minut po tym jak napisałem ci ze pieniądze ma mrdzinold a ty dopieor po całej akcji jak nie dał ci PP piszesz do mnie o oddanie pieniędzy których nie mam i dobrze o tym wiedziałeś o czym ty piszesz? Xd czemu ty sobie dostajesz jakieś sytuacje które budują twoja osobę w oczach administracji a odnoszą się już do momentu gdy mrdzinold wyszedł z serwera a nie odniesiesz się wcale do tego co ja pisze i dlaczego nie pisałeś od razu jak ci napisałem ze nie mam kasy i kto ma ci dać pp to czemu wtedy nie napisałeś od razu do niego o zwrot chłopie TYLKO JUŻ PO FAKCIE CZEGO TY NIE ROZUMIESZ
-
@AkuaFite a co ma kultura do tego skoro chłopie udajesz jakiegoś wspaniałego chłopca poza tym ty masz 14 lat żeby mi przekleństwa wypominasz? Chyba życia nie znasz albo co najwyżej chodzisz do 8 klasy piszesz o rzeczach które nic o wnoszą do sprawy i mówisz o jakiejś polszczyźnie i kulturze wypowiedzi xdd a to nic nie wnosi do twojej skargi wkurzasz mnie od samego początku dlatego tak reaguje na twoja osobę
-
Próbujesz i szukasz cały czas jakieś nowe winy na mnie a nie odniesiesz się do tego co pisze i widać gołym okiem ze leci farmazon od ciebie piszac ze miałem więcej PG i repki wiec dlatego ode mnie kupiłeś TO DLACZEGO PONTYM JAK NAPISAŁEM CI NICK OSOBY KTÓRA MA CI DAĆ PP I MA TWOJE PIENAIDZY nie napisałeś o zwrot od razu po tym a nie ty mi inteligencie wysyłasz logi 20 minut po tej całej akcji gdzie nagle jak wyszedł z serwera masz problem do mnie dopiero gdy tobie stała się krzywa… dlaczego nie pisałeś ze ci to przekszadza od razu po mojej wiadomość kto ms ci dać PP na serwerze jest coś takiego TAB i tam masz wszystkich graczy wiec dlaczego piszac ze było dla ciebie ważne ile ktoś ma repki zbitej i ze cię nie oszukam bo mi zaufałeś bo mma repke i pg to dlaczego po wysłaniu do ciebie dokładnego nicki gracza i id nie zrezygnowałes już wtedy z zakupu i nie kazałeś mu zwrócić kasy tylko dopieor po fakcie ile razy mam to k*rwa ci pisać bo nie rozumiem xd
-
Czemu skoro miałeś problem ze zmieniłem sprzedającego PP i dowiedziałeś się ze to inna osoba nie napisałeś do mnie od razu ze nie chcesz tak i ze rezygnujesz i chcesz zwrot kasy do mnie lub do tego gościa tylko dalej jak widać w to brnales i czekałeś aż się wyślę Pp bo teraz sam sobie przeczysz to jest podstawowe pytanie bo cały czas próbujesz mnie udupic wiec teraz ciebie trochę popytamy może wiec proszę bardzo czekam na odpowiedz, dlaczego skoro dowiedziałeś się ze zmieniłem osobę która ma ci dać Pp i jej przekazałem pieniądze do około 2 minut nie napisałeś do mnie czy do niego Że sie nie zgadzasz i nie napisałeś o zwrot pieniędzy tylko dalej w to brnales mimo ze napisałeś dopiero w skardze ze PG gracza miało dla ciebie znaczenie a zmieniliśmy sprzedającego na innego czekam na odpowiedz bo już za bardzo sie motasz w tym co piszesz i proboujesz jak już mówiłem znaleźć we mnie na sile winnego a ja nie mam ani twojego grosza wiec nie rozumiem czego ty ode mnie oczekujesz i czemu skoro pisałeś z tym gościem co faktycznie miał ci dać PP albo zwrócić kasę już po fakcie to skarga idzie na mnie a nie na niego skoro on ma twoja kasę nie rozumiem twojego myslaenia chłopie xd
-
Gracz otrzymał bana na serwerze.
-
-