Wniosek o odbanowanie na serwerze, <January.brs> zbanowany przez <nie ma nicku w konsoli>
-
Nick: January.brs
Serial: 3A2D0AA63DF484AEEE48DA63F1195C54
UID: https://panel.pylife-rpg.pl/gracz/?id=9005
Nick admina: w konsoli nie jest podany nick
Powód zbanowania: Próba kupna majątku za realna walute
Do kiedy jesteś zbanowany: 2026-05-02 11:45:53
Opis sytuacji: Napisałem do gracza czy nie chce sprzedać pojazdu za realne pieniądze
Dowody: nie posiadam dowodów
Link do poprzedniego podania: nie było
Coś od siebie: mój błąd, moja niewiedza. Moi koledzy z organizacji szybko mi wytłumaczyli że jest to nielegalne na serwerze i była to tylko jednorazowa sytuacja która już potem się nie zdarzyła. Naprawdę przepraszam za swoje zachowanie i obiecuję że to już nigdy się nie powtórzy, zrozumiałem swój błąd i obiecuję poprawę. Mam już parę dni bana a bardzo chciałbym jak najszybciej wrócić do grania na serwerze. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej apelacji. Pozdrawiam -
Dajcie koledze drugą szanse on jest tutaj świeży i jest dobrym człowiekiem Wspólnie z organizacją poprowadzimy go za rączkę i wytłumaczymy (wsm to już trochę wytłumaczyliśmy) co można a czego nie
-
Cześć @wyga89. Kara została nałożona przez Aiquit, natomiast z uwagi na to, że nie jest On już członkiem administracji, ja przejmę tę sprawę po nim.
Po pierwsze chciałbym zapoznać się dokładniej ze sprawą - gdzie pisałeś o sprzedaży pojazdu? Dodatkowo chciałbym się Ciebie zapytać, dlaczego 29 maja logowałeś się na konto Alojzy.brs?
-
@Ditru post chyba do zamknięcia, nie wiem czy opłaca mi się kłócić o ub na serwerze na którym z dnia na dzień gra coraz mniej ludzi a administracja zamiast robić wszystko żeby zachęcić ludzi do gry na ich serwerze to najchętniej zbanowałaby całą organizacje co mija się z celem. Popełniłem głupi błąd, nie wiedziałem że jest to banowane i nie uważam że ban na 3 lata jest stosowny dla gracza który w parę dni spędził ok. 50h na serwerze razem ze znajomymi. Tak naprawdę przez mojego bana cała organizacja postanowiła przestać grać na serwerze bo widzi jakie jest podejście administracji do graczy, są gorsze przewinienia za które powinien być ban na 3 lata. Jedna sprawa i nagle całe konto jest prześwietlane. Niestety muszę stwierdzić że v2 jest nieudanym projektem patrząc na to jak grało się nam na v1.
Ceny premium nie są adekwatne do tego co oferuje serwer, zwykły skok na kasę.
A wracając do sprawy to pisałem w sprawie sprzedaży pojazdu w grze i na discordzie, a logowałem się na konto alojzy bo wtedy były jeszcze chęci żeby grać i fajnie wspólnie bawić się na serwerze nie robiąc przy tym nic złego.
Decyzja należy do was czy dostanę tego ub czy nie, tak naprawdę to nawet nie wiem czy cała ekipa wróci do gry patrząc na rokowania serwera.
Pozdrawiam cała administrację pylife -
Przede wszystkim @wyga89 prosiłbym Ciebie, abyś na przyszłość nie przypinał ludziom łatki na podstawie własnych przekonań. To, że w Twojej głowie coś tak wygląda, nie oznacza że tak jest na prawdę. Ja osobiście jestem zwolennikiem umożliwiania gry każdemu graczowi, a sam nawet nadwyraz wyznaję zasadę drugiej szansy.
Twój ban - jak wskazuje jego tytuł - polegał na wyjaśnieniu zaistniałej sytuacji. Postępujemy tak w momencie, gdy pewne sprawy są dla nas niejasne i chcemy uzyskać od gracza więcej informacji. 3 lata, które Ci się wyświetla w konsoli, to ban pernamentny - czyli nie zostanie zdjęty do momentu wyjaśnienia sytuacji.
W prawdzie nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie, natomiast z racji na i tak długi przestój w kwestii sprawdzenia apelacji wynikający z braku czasu w trakcie tygodnia, zdejmuję bana. Musisz jednak pamiętać o dwóch rzeczach:
- Jakiekolwiek transakcje poza serwerem są karane banem. Teraz już o tym wiesz, dlatego jeżeli kiedykolwiek wystąpi z twojej strony taka sytuacja, zostaniesz zbanowany pernamentnie.
- Nie loguj się na cudze konta. Takie sytuacje są mocno podejrzane i w przypadku gdy ponownie do nich dojdzie, możesz zostać kolejny raz skierowany na forum w celu złożenia wyjaśnień.
Z racji, że w twoich logach kilkukrotnie widniały oferty kupna/sprzedaży majątku poza serwerem, twoje konto będzie regularnie sprawdzane pod kątem wszelkich nieprawidłowych zachowań - a każde z nich będzie brane wyjątkowo poważnie. Dlatego wstrzymaj się od żartów odnośnie tego, a także od jakiegokolwiek łamania regulaminu rozgrywki.
-
-