Wniosek o odbanowanie na serwerze, arwi74 zbanowany przez Ditru
-
Nick: |JRG-1|arwi74
Serial: DAC08A7AF90B325B81D96C4FA164BBA3
UID: https://panel.pylife-rpg.pl/gracz/?id=7279
Nick admina: Ditru
Powód zbanowania: Wyjaśnij na forum dlaczego biegłeś prosto w ściane i nie odpisywałeś na pm/warny/local podczas służby PSP
Do kiedy jesteś zbanowany: 29.05.2023
Opis sytuacji: Dzień dobry administracji w czasie kiedy dostałem bana byłem na alarmowaniu ze straży. Nie mam pojęcia dlatego moja postać biegła w ścianę ponieważ nic na mojej klawiaturze nie leżało a gra była pod esc. Oczywiście powinienem wyjść z serwera w takiej sytuacji natomiast proszę o wyrozumiałość moja jednostka wyjeżdża około 1.5 minuty do 2 minut od rozpoczęcia alarmowania więc trzeba się spieszyć. Na dowód doklejam w ss historię SMS z alarmowaniami pozdrawiam.
Dowody: (tutaj możesz zamieścić dowody jeżeli jakieś posiadasz - koledzy nie są dobrymi świadkami)
Link do poprzedniego podania: (podajesz jeśli było odrzucone i chcesz spróbować ponownie)
Coś od siebie: Tak jak pisałem powyżej proszę o zrozumie drogą administrację, nie mam pojęcia dlaczego postać biegła a przy komputerze faktycznie mnie nie było z wiadomych wam powodów.
SS z historii SMS (proszę brać pod uwagę, że sms może o maksymalnie kilka minut odbiegać od rzeczywistego czasu alarmu): https://imgur.com/a/IlewKP4 -
Cześć. Na wstępie chciałbym dać Ci zrozumieć, że sam wiem o tym, że czasami nasza postać potrafi sama biec po zminimalizowaniu gry i w różnych innych sytuacjach. Natomiast, jako iż sam widzisz - na nagraniu podanym w powodzie bana - w jaki sposób wyglądało to z perspektywy administracji, byłem zmuszony nadać Ci bana w celu wyjaśnienia tej sytuacji. Lecz od początku, chciałbym byś zapoznał się z całą sytuacją:
Całość zaczęła się od nadesłania reportu na Ciebie przez gracza dotyczącego bugowania AFK o godzinie 17:05:
Reporta przyjmuje @OjczeWasz i nadaje Ci dwa warny:
[2023-05-29 17:06:18] [Output] : |JRG-1|arwi74 otrzymał/a ostrzeżenie od OjczeWasz: nie buguj afk [2023-05-29 17:07:10] [Output] : |JRG-1|arwi74 otrzymał/a ostrzeżenie od OjczeWasz: afk na służbie 2/3
W międzyczasie otrzymujesz wiadomości od współpracowników z frakcji na chatcie lokalnym, a także na pm:
[2023-05-29 17:07:16] [Output] : 53 |SP-PSP|Gromaden: ARWI! [2023-05-29 17:07:18] [Output] : 53 |SP-PSP|Gromaden: dc [2023-05-29 17:07:53] [Output] : 57 |SP-PSP|ccjq*: aha
( Nicki zamazane w celu poszanowania prywatności na PM )Za trzecim warnem otrzymujesz kicka:
[2023-05-29 17:08:01] [Output] : |JRG-1|arwi74 został/a wykopany/a przez OjczeWasz, powód: AFK na służbie PSP
Kara została nadana na podstawie nadesłanych dowodów przez wymienionego moderatora, którego prosiłbym o wypowiedź w tej sprawie - jako naocznego świadka całego zajścia // @OjczeWasz
Ciebie @arwi74 natomiast bym prosił o wytłumaczenie mi niemalże godzinnej rozbieżności pomiędzy alarmem rzeczywistym, a dojściem wiadomości SMS. Sam jedynie kojarzę, że OSP posiada taki system informowaniu o zgłoszeniach, lecz nie mam szczerze pojęcia jak to działa i czy się sprawdza - natomiast wydaje mi się to zwyczajnie dziwne, że SMS przychodzi godzinę po zgłoszeniu, bo w takiej sytuacji system ten niemiałby w moim odczuciu żadnego sensu.
Informuję także @Modzel - jako lidera frakcji - o zaistniałej sytuacji.
-
@Ditru Nie nie wiadomości i warny musiały być wcześniej gdy nie było mnie przy komputerze cała sytuacja od a do z wyglądała następująco.
Byłem na służbie na którą wszedł też Gromaden byłem w tym czasie na dc i przy komputerze. Doskonale wiemy, że na służbie robi się różne rzeczy szczególnie w czasach kiedy we frakcjach nie ma zbyt wiele zajęć więc oglądałem w tym czasie youtube. Do tego momentu nikt jeszcze nie dał mi warna ani tym bardziej kicka poza "systemem - ostrzeżenie AFK 1/3" standard więc poruszyłem się i zrobiłem ALT+TAB następnie skoczyłem do kuchni ogarnąć jedzonko na szybko i w tym czasie nadszedł alarm ze straży. Opóźnienia w sms dużego nie powinno być normalnie jeśli jest dobry zasięg to wychodzi około minuty może dwóch szczerze nie wiem dokładnie kiedy mi sms przyszedł bo telefon został na biurku jako iż wybiegałem z kuchni. Cieszę się, że administracja rozumie moją postawę. Więcej coś takiego się nie powtórzy a ja za zaistniałą sytuację bardzo przepraszam jest to po prostu moje niedopilnowanie i zbieg okoliczności. Nie jestem w stanie więcej dowodów dostarczyć. Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego podania.
Dodam też na sam koniec że faktycznie mógł być problem z zasięgiem nie wiem nawet o której godzinie dokładnie był wyjazd jestem w stanie to ustalić po kontakcie z Powiatowym Stanowiskiem Kierowania lecz taka informacja byłaby jedynie ustna więc nie stanowiła by żadnego dowodu. -
W zasadzie ciężko jest mi coś więcej dodać do tej sprawy, bo Ditru przedstawił niemal wszystko, natomiast mam jedno pytanie:
Opóźnienia w sms dużego nie powinno być normalnie jeśli jest dobry zasięg to wychodzi około minuty może dwóch szczerze nie wiem dokładnie kiedy mi sms przyszedł bo telefon został na biurku jako iż wybiegałem z kuchni.
W takim razie wytłumacz, dlaczego najpierw wstawiłeś TEGO screena, a potem podmieniłeś na TEGO screena. Szczególnie, że pierwszy screen został wstawiony na imgura o 18:04 (ten, na którym widnieje godzina SMS 18:01), a drugi o 18:10 (tam jest godz. SMS 16:55). Jest tu spora niejasność, którą proszę żebyś wyjaśnił.
-
@OjczeWasz Oczywiście czekałem na pytanie w tym temacie. Użytkownicy iPhone mogą wypowiedzieć się w tym temacie mianowicie czas wiadomości, powiadomień nawet zdjęć jest lokalny i w momencie kiedy mamy przestawioną godzinę w telefonie to godziny sms i całej reszty którą wymieniłem również ulegają zmianie.
Screen nr. 2 jest tym z godziną prawidłową sprawa wygląda tak że godzinę zmieniłem ponieważ gram w gierkę typu idle i zmienianie godziny czy daty przyspiesza mi w niej progres. Po zmianie godziny na aktualną wiadomości po chwili wracają do normy natomiast w momencie gdy mamy zmienioną godzinę to normalnie możemy doprowadzić do sytuacji że przykładowo mamy 29.05 a przyjdzie mi wiadomość z przyszłości np. z 31.05 i gdy wrócę na czas aktualny wiadomość ta przez chwilę będzie widniała jako z przyszłości później wróci do normy.Dołączam poniżej ss z pierwszego lepszego forum na którym występuje podobny problem: https://imgur.com/a/Q4ANXiQ
Zauważ na screenach godzine systemową i godzinę wiadomości przecież to jest nierealne
-
Jako lider frakcji PSP pozwolę sobie na wypowiedź w tej apelacji, jako iż pomiędzy a wyrzuceniem z serwera a SMS z systemu alarmowego ochotniczych straży pożarnych jest nie Wielki odstęp czasu około 6 minut z czego ten system sam w sobie nie jest perfekcyjny i jest on opóźniony o około 3-4 minuty. Jestem w stanie te wytłumaczenie przyjąć ponieważ jest one racjonalne lecz wydaję mi się że pomimo alarmu niestety nasz funkcjonariusz niedoplinował aby wyjść z serwera przed wybiegnięciem z domu na alarm w związku z tym jeżeli nasz funkcjonariusz został by odbanowany zostanie mu wymierzona kara frakcyjna w postaci zmniejszenia wynagrodzenia o 50% z tego tygodnia.
-
Zauważ na screenach godzine systemową i godzinę wiadomości przecież to jest nierealne
Też mnie zdziwiło jak zobaczyłem, że wiadomość była o 18:01, a godzina na telefonie była wcześniejsza. Nie znam tematu problemów z iPhone'm, wiec tu się nie wypowiem.
W tej sytuacji postąpiłem dokładnie tak jak powinniśmy postępować, gdy dany gracz porusza się w sposób jednostajny i nie odpowiada na jakiekolwiek ostrzeżenia, wiadomości na pw i czat lokalny. Szczególnie tyczy się to osób, które są na służbie lub/i mają wykupione pakiety premium/gold.
Rozstrzygnięcie sprawy pozostawiam administracji i przełożonemu gracza w PSP.
-
Poproszę o odbanowanie ów gracza pod warunkiem większej uwagi i rozwagi podczas pełnienia służby oraz wypełnienia minimum 10 godzin normy w tym tygodniu oraz oddanie 75% wypłaty frakcyjnej żebrakowi
@arwi74 czy zgadzasz się na ten warunek? -
@Modzel Naturalnie zgadzam się z tymi obostrzeniami i gwarantuje, że podobna sytuacja więcej się nie powtórzy a za zaistniałą bardzo przepraszam.
-
Będąc zupełnie szczerym @arwi74 o ile wierzę w nagły wyjazd, tak zwyczajnie mam poczucie, że gubisz się we własnych wypowiedziach - a szczególnie mam tu na myśli screeny. Sam używam iPhone’a, lecz nawet nie weryfikując tego czy godzina przeskakuje we wiadomościach po jej zmianie, mogę bez obaw stwierdzić, że edytowałeś screena na swoją korzyść - bo szansa na to, że zmieniła się jedynie godzina wysłania wiadomości, a zasięg, wifi, godzina w telefonie czy stan baterii pozostał bez zmian… nie chcę tu snuć domniemań, lecz na pewno sam dobrze wiesz o czym mówię.
Mimo to nie chcę jednak nikomu specjalnie bronić dostępu do gry, bo wierzę, że kara i tak nauczyła Cię by nie dopuścić ponownie do takich rzeczy. Kwestia kary we frakcji pozostaje wyłączną decyzją jej zarządu - dlatego w nią nie ingeruję. Liczę jedynie, że ponownie taka sytuacja się nie powtórzy. Bana zdejmę trochę po godzinie 14, ponieważ aktualnie jestem poza domem i nie mam dostępu do komputera by zrobić to od razu.
-
-