Wniosek o odciszenie, Balls wyciszony przez szafka_nocna
-
Nick: Balls
Serial: FFDA0B2A5F697B060D4A6DBEABAC6AF2
UID: 8228
Nick admina: szafka_nocna
Powód wyciszenia: "nie tolerujemy tu nazistow"
Opis sytuacji: Przejeżdżałem sweeperem obok suszących policjantów oraz junior moderatora szafka_nocna. Potrąciłem policjanta, zostało mi zabrane prawo jazdy na 30 minut. Następnie już pieszo wróciłem się do grupy, napisałem że sprzątałem śmieci na co szafka odparł/ła że on szanuje policje na co ja, że ja także, a sprzątałem jedynie śmieci na chodniku bo liczy się dla mnie czystość rasowa, napisałem "vive la hitler" oraz "jestem liderem neonazistowskiej grupy" w tym momencie szafka_nocna nadał/ła mi mute na 12 godzin z wyżej wymienionym powodem.
Dowody: logi - https://pastebin.com/A0mTz9V8
Link do poprzedniego podania: -
Coś od siebie: Szafka_nocna uznał/ła mnie za nazistę oraz zmutował/ła mnie z powodu opisanej sytuacji. Nie dostałem żadnego ostrzeżenia przed tym faktem o tym, że takie treści mogą naruszać jakikolwiek regulamin serwera, o ile tak jest. Nie jestem nazistą a napisałem to żartobliwie używając przy okazji animacji /cud2. Uważam że temat został zbyt poważnie potraktowany przez moderację i proszę o odciszenie, ponieważ jestem pewien, że nie zrobiłem nic złego. Nie wyznaję ideologii faszyzmu/nazizmu a wszystkie moje wypowiedzi odnoszące się do białej supremacji są żartem. Podkreślam to jeszcze raz - żartem. Jestem zdania, że traktowanie ludzi czarnoskórych jako gorszych jest idiotyczne, nieludzkie oraz zupełnie się z tym nie zgadzam. Co do faktu zmutowania mnie uważam, że serwer na tym ucierpiał, jeśli chodzi o hasła wolności słowa itp. nie podnoście takich haseł, jeśli nie zamierzacie tej wolności wyznawać. Kolejny raz uparcie powtórzę - nie jestem nazistą oraz nie uważam że za napisanie takich rzeczy dla żartu powinien być mute bez ostrzeżenia. Proszę o trochę dystansu. Na koniec proszę spojrzeć na mój nick i przetłumaczyć go sobie na język polski. -
bardziej sie rozpisales niz ja na polskim xd
-
Kara minęła, ale proszę o wypowiedzenie się szafka_nocna lub innego moderatora/administratora, bo uważam że to zajście było nader groteskowe i wymaga refleksji. @szafka_nocna
-
Kara minęła, ale i tak się wypowiem.
Administracja może karać graczy za czyny, które nie są opisane w regulaminie. Uważam, że nikt nie powinien pisać takich rzeczy. Wolność słowa nie ma tu nic do rzeczy, a propagowanie nazizmu w Polsce jest nielegalne.
-
-