Błąd z nabijaniem godzin na L1
-
Wczoraj popołudniu wsiadłem do dodo i chwilę przelatałem z 20-30 minut. Spradzałem międzyczasie czas lotu który miałem nabity na 40 minut.Dzisiaj 12/05 wchodzę wklepuje /wylatane, a ilość czasu się nie zmieniła. Proszę o odzew w tej sprawie, bo coś jest na rzeczy i nie nabija czasu.
-
Żeby naliczało ci godziny na L1 musisz od czasu do czasu wyjść z Dodo i wejść do kolejnego. W przypadku kiedy zwodujesz samolot i w nim zginiesz lub wybuchniesz - nie naliczają się godziny jest to pomijane. Tak został skonstruowany skrypt.
-
@DragonV7
W/w sytuacje nie miały miejsce. Samolot był dostarczany spowrotem na pas lotniska i opuszczany. Następnie zaraz po wyjściu z samolotu wychodziłem z serwera. -
@Marceliuszeq prawdopodobnie twój klient nie zdążył wysłać jeszcze informacji zanim wyszedłeś.
Jeśli masz logi albo cokolwiek to możemy ci przywrócić godziny.
-
@divadsn
znaczy się mniejsza o te godziny, bo je sobie wylatam prędzej czy później. Głównie chodzi mi aby zachęcić was - o ile jest to możliwe, a raczej jest - do tego aby czas był naliczany na żywo, czyli każda minuta spędzona w powietrzu = minuta na /wylatane. Dlaczego? Widzę, na forum ,że kilka tematów z zakresu naliczana godzin na l1 i h1 jest problematyczne, więc aby uniknąć dalszych problemów moja w/w propozycja moze rozwiązać wasze przyszłe kłopoty. -
@Marceliuszeq na żywo dodawane spowodowało by lagi, mam poprawkę na to już gotową aby po stronie serwera synchronizowało i po wyjściu gracza zapisywało.
-
@divadsn
w porządku, w takim razie dzięki za informację i można zamknać. -
W takim razie zamykam
-
-